Kriza rezultata
30

Zidane prvi favorit za trenera Manchester Uniteda ukoliko Mourinho dobije otkaz

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon uvjerljivog poraza Manchester Uniteda na Old Traffordu od Tottenhama u meču 3. kola engleskog Premiershipa rezultatom 3:0, mjesto portugalskog stručnjaka Josea Mourinha na klupi Crvenih đavola pod velikim je upitnikom.

Prema pisanju engleskih medija, sudbina ovog Portugalca mogla bi biti poznata već nakon sljedećeg kola u kojem Manchester United gostuje kod Burnleyja, a ukoliko ne upišu pobjedu Mourihno bi mogao napustiti ovaj klub.

Ipak, koliko god poraz od Tottenhama bio težak za sve navijače kluba, oni su na kraju aplauzom pozdravili i igrače i Mourinha s obzirom na to da su svih 90 minuta bili bolji protivnik od Pijetlova i da su potpuno nezasluženo izgubili 3:0.

Mourinho se dodatno svađao s novinarima na konferenciji za medije, rekavši da mu moraju pokazati više poštovanja te da je najbitnije ono što publika na Old Traffordu misli.

Engleski mediji pišu kako bi Mourinho uskoro mogao dobiti otkaz, a kao prvog nasljednika na mjestu trenera Manchester Uniteda vide bivšeg trenera Real Madrida Zinedinea Zidanea koji je i u prošlosti govorio da bi volio biti trener ovog engleskog kluba.

Bilo kako bilo, za Manchester United je sada najvažnija utakmica s Burnleyjem, a nakon prva tri kola oni imaju samo tri boda, pošto su u prvom kolu porazili Leicester, dok su u drugom i trećem poraženi od Brightona, odnosno Tottenhama.