Roberto Carlos
0

"Zidane je najbolji igrač kojeg sam vidio"

Totalsport
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Sa 37 godina brazilski nogometaš Roberto Carlos je još uvijek strah i trepet svim suparničkim golmanima kada se priprema za svoje legendarne slobodne udarce.

Nogometaš koji ima jedan od najjačih udaraca nogom u posljednja dva desetljeća još je uvijek aktivan. Član je brazilskog Corinthiansa s kojim ove sezone napada naslov prvaka u Brazilu.

Reputaciju i nogometnu karijeru je prije toga gradio kroz Palmeiras, Inter, Real Madrid i Fenerbahçe. Igrao je velike utakmice na svjetskim prvenstvima, u Ligi prvaka, kao i u italijanskoj Seriji A i španjolskoj Primeri, a nakon svega što je vidio spremno je izjavio:

"Zinedine Zidane je najbolji igrač kojeg sam ikada vidio", rekao je Roberto Carlos.

Pritom nije bio brazilski lojalan, ne stavivši na prvo mjesto neke istinske zvijezde među sunarodnjacima kao što su Ronaldinho i Ronaldo, koji je dan danas njegov saigrač u Corinthiansu.

"Ronaldo je fenomen, ali Zidane je bolji. Dok smo zajedno igrali u Real Madridu hiljade navijača bi dolazilo znatno ranije na stadion samo da bi vidjeli Zidanea kako se zagrijava. Već je to za njih bio doživljaj, a da ne govorim kakva bi erupcija uslijedila kada bi krenula utakmica. Meni je bilo fantastično igrati u istoj ekipi s takvim genijem", završio je jedan od najboljih lijevih bekova svih vremena.