Nogomet
0

Žestoka borba rezultirala pobjedom Čelika protiv Zrinjskog

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U okviru 12. kola BHT Premije lige Čelik je danas slavio protiv Zrinjskog na Bilinom Polju rezultatom 3:2. Strijelci su bili Simić (33.), Crnov (51.), Đurić (66.), Mešanović (74.) i Kajkut (79.).

Početak prvog poluvremena prošao je bez većih napada. Čelikovi igrači su pokušali nekoliko puta doći do gola, ali nisu uspjeli zatresti mrežu Zrinjskog sve do 33. minute kada Simić pogađa za 1:0. Šutirao je Simić sa 20 metara, a lopta je Dujkoviću prošla kroz ruke i završila u mreži.

U drugom poluvremenu gostujući tim uzvraća udarac. Crnov je u 51. minuti pogodio za 1:1. Gostujući tim ostaje bez igrača u 53. minuti kada je Simeunović isključen no to ih nije spriječilo da u 66. minuti iskoriste grešku odbrane u domaćem timu i pogotkom Đurića povedu 2:1.

Čelik je imao priliku ponovo izjednačiti tri minute nakon kada je Mešanović ostao potpuno sam pred golom, ali je šutirao veoma loše. U 73. minuti Čelik je imao dobru akciju kada je Mešanović spustio loptu Dediću koji je bio sam pred golom, ali ne uspjevaju izjednačiti.

No, pošlo im je to za rukom u 74. minuti i Mešanović zatresa mrežu Zrinjskog za 2:2.

Potom Čelik kreće žestoko u napad i u 79. minuti dolazi u prednost od 3:2. Strijelac je bio Kajkut koji je postavio konačni rezultat utakmice.