Utakmica visokog rizika
57

Žestok obračun na početku utakmice Olimpik - Velež

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Derbi Prve lige Federacije BiH između Olimpika i Veleža koji se trenutno igra na stadionu Otoka donio je puno tenzija odmah na početku meča.

Već na početku utakmice, tačnije u 5. minuti, igrači oba tima imali su ozbiljan verbalni i pomalo fizički obračun na sredini terena kojem je prethodio oštar prekršaj nad jednim gostujućim igračem.

Pogledajte verbalni sukob Nermina Nikšića i grupe navijača Veleža sa policijom u Sarajevu

I jedna i druga ekipa imale su nekoliko dobrih prilika na početku utakmice, a onda u 24. minuti gosti iz Mostara dolaze u vodstvo.

Behram je iskoristio lošu reakciju golmana Olimpika i poslao loptu u praznu mrežu za veliko slavlje ipak mnogobrojnih navijača Velaž koji se nalaze svuda oko stadiona, bez obzira što su dobili samo 150 ulaznica za ovaj meč.

Podsjećamo, Olimpik je iz sigurnosnih razloga smanjio kapacitet Otoke za utakmicu s Veležom zbog eventualnih incidenata i kako bi se smanjio rizik od istih. Bez obzira na to i na ranije upute iz kluba s Otoke da se navijači koji nemaju kartu ne skupljaju pred stadionom, veliki broj pristalica Veleža stigao je pred stadion kako bi pružili podršku svojim igračima.

U međuvremenu, Velež je postigao i drugi pogodak, a ovaj put strijelac je bio Nusmir Fajić.