Meč u Zenici
11

Ženska reprezentacija očekuje drugu pobjedu u kvalifikacijama protiv selekcije Kazahstana

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Samira Hurem (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektorica ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Hurem na današnjoj konferenciji za novinare pred kvalifikacionu utakmicu s Kazahstanom je kazala kako će igračice na terenu dati svoj maksimum, iako je njihova borba za Svjetsko prvenstvo završena.

Hurem je na početku konferencije za novinare iznijela svoj osvrt na utakmicu s ekipom Velsa, u kojoj je njena ekipa poražena rezultatom 1:0, dodavši da su utakmicu odradile onako kako su se i pripremile, ali da to nije bilo dovoljno.

"U prvom poluvremenu smo imale više od Velsa, ali na kraju smo poražene. Nedostatak fizičkih kvaliteta je odraz nečega što se zove stanje ženskog nogometa u BiH. Međutim, jedva čekamo utakmicu s Kazahstanom i dat ćemo sve od sebe na terenu. Igračice su raspoložene, imamo manje povrede, ali vjerujem da ćemo sutra na domaćem terenu imati i dovoljno sreće", izjavila je Hurem.

Dodala je da je naša ekipa sastavljena od igračica koje su zrele i sretne da nastupaju za reprezentaciju.

Kapiten ženske nogometne reprezentacije BiH Milena Nikolić je kazala da je bilo teško igrati protiv Velsa, a da su vrijedno trenirale za utakmicu protiv Kazahstana.

"Imamo dosta kvalitetniji tim nego Kazahstan, ali zbog kraja sezone igračice su izmorene. Mislim da ćemo svi dati svoj maksimum i da ćemo izboriti pozitivan rezultat za nas", kazala je Nikolić.

Bh. reprezentativka Lidija Kuliš u svojoj izjavi novinarima je kazala da u reprezentaciji postoji adekvatna zamjena za povrijeđene igračice.

"Dosta novih nogometašica će imati priliku da se pokaže i uz nas starije i iskusnije se uigraju što bolje u timu. Ovo je prilika da se uigramo za naredne kvalifikacije", zaključila je Kuliš.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Kazahstana na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će odigrana u utorak od 17:30 sati, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.