Pripreme za Tokio
17

Ženska reprezentacija Brazila odigrala zanimljiv meč protiv dječaka iz Gremija

N. K.
Neobična utakmica u Brazilu (Foto: Screenshot)
Neobična utakmica u Brazilu (Foto: Screenshot)
Ekipa Gremija do 16 godina pobijedila je jučer ujutro žensku seniorsku reprezentaciju Brazila rezultatom 6:0.

Zanimljiva utakmica odigrana je u Viamau, a dogovorena je kako bi se pružila Selecau priprema za predstojeći olimpijski nogometni turnir u Tokiju.

Igralo se dva puta po 30 minuta i unatoč tome što je nastupala Marta, šestostruka najbolja nogometašica po izboru FIFA-e i najbolji strijelac svjetskih prvenstava svih vremena, dječaci su izašli kao pobjednici golovima Daniela (2), Nathana, Lucasa Canigije i Hiaga.
"Ova trening utakmica bila je važna iz nekoliko razloga, prvo, zbog izazova brzine igranja u ovoj muškoj kategoriji, veoma su brzi. Kada igramo protiv velikih timova, koji su vrlo brzi, imat ćemo ovu vrstu izazova. Utakmica nam je također bila važna za individualnu procjenu nogometašica, imali smo nekoliko situacija jedan na jedan, zaštitu lopte i kako brzo reagovati u tim situacijama. To je dobar način za poboljšanje uoči izazova u 2021. godini", rekla je selektorica brazilskog ženskog tima Pia Sundhage.

Prema službenoj stranici Gremija, djevojke brazilskog kluba igrat će u ponedjeljak protiv ženske reprezentacije Brazila u još jednoj prijateljskoj utakmici.