Duel u Zenici
451

Ženska reprezentacija BiH golom Milene Nikolić savladala Izrael

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici selekciju Izraela rezultatom 1:0 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Bh. tim je prvu priliku imao u 15. minuti kada je nakon kornera koji je s desne strane izvela Selma Kapetanović najviša u skoku bila Melisa Hasanbegović. Međutim, njen je šut bio izblokiran.

Izraelke su uzvratile deset minuta kasnije. Nora Abo Shanab je izvela slobodan udarac s dvadesetak metara i poslala loptu tik iznad prečke. Đula Velagić je u 34. minuti izvela slobodan udarac s desne strane ka Mariji Aleksić, koja volej udarcem loptu šalje pored gola.

Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 64. minuti. Hasanbegović je iz zone odbrane poslala loptu na protivničku polovinu za kapitenku Milenu Nikolić, koja je brža od protivničkih odbrambenih igračica, zaobilazi i golmanicu Amit Cohen i postiže pogodak.

Do kraja utakmice ekipe su prikazale čvrstu igru između dva šesnaesterca, bez većih prilika.

Naredni meč u kvalifikacijama bh. tim će odigrati u gostima protiv Malte 10. marta u 18:30 sati. BiH se nalazi na trećem mjestu grupe B kvalifikacija s tri boda manje u odnosu na drugoplasiranu Dansku i mjesto koje potencijalno vodi na Euro. Izrael je na četvrtoj poziciji.