Divan gest
1.6k

Ženska nogometna reprezentacija BiH uči znakovni jezik zbog nove igračice

Klix.ba
Foto: NSBiH
Ženska kadetska nogometna reprezentacija BiH već treći dan nalazi se na zimskom kampu koji se održava u Trening centru NSBiH u Zenici, a one su u toku pripremnog perioda angažovale učitelja znakovnog jezika kako bi lakše stupile u komunikaciju s novom igračicom koja im se nedavno priključila.

Riječ je o Jovani Stevanović, igračici ŽKK Radik iz Bijeljine, koja je trenutno s 25 golova druga na listi golgeterki kadetske Premijer lige BiH, a njen klub je ubjedljivo prvi na tabeli i ozbiljne su kandidatkinje za šampionsku titulu.

Selektor Ilija Lucić ističe da je čas protekao u prijatnoj atmosferi i da će sve igračice pokušati da se što više približe Jovani.

„Imamo jedu igračicu koja je gluhonijema, te je održan taj čas kako bismo pokušali još da joj se približimo. Osim toga, djevojke su imale što da nauče, a sve je proteklo u prijatnoj atmosferi“, rekao je Lucić

O samim pripremama, selektor Lucić je kazao da se radi jako dobro i da su vremenski uslovi zadovoljavajući.

"Pozvali smo 32 igračice, ali jedna je bila spriječena da dođe na ovo okupljanje. Uglavnom, radi se jako dobro, a poslužili su nas i vremenski uvjeti. Sve protiče prema planu i programu. Prvi dan smo radili uobičajena testiranja, juče dva treninga, danas smo upravo odradili jedan. Sutra ujutro će djevojčice između sebe odigrati i kontrolnu utakmicu s kojom se završava ovaj kamp", kazao je on.