Nogomet
3

Zenitovi huligani prekinuli utakmicu protiv Dinama

Totalsport
Huligani iz redova navijačke grupe Zenita prekinuli su u nedjelju utakmicu pretposljednjeg kola ruskog prvenstva protiv moskovskog Dinama.

Zenit je u utakmicu ušao s vodeće pozicije u prvenstvu, odnosno s bodom više od Lokomotiva i dva od CSKA-a. Stvari su se dobro počele razvijati za ekipu Andrea Villas-Boasa koja je povela već u šestoj minuti pogotkom Dannyja. No, kola su za klub iz St. Peterburga nakon toga krenula nizbrdo, Dinamo je postigao četiri gola i bio na sigurnom putu prema pobjedi kad su na scenu stupili domaći huligani.

U 87. minuti, tri minute nakon što je Aleksandr Keržakov smanjio na 2-4, divljaci su se probili na teren i krenuli prema igračima koji su se razbježali. Najgore je pritom prošao igrač Dinama Vladimir Granat kojeg je jedan od huligana s leđa udario šakom u glavu. Sudiji nije preostalo ništa drugo nego da prekine utakmicu.

Sada ostaje za vidjeti samo hoće li Ruski nogometni savez registrirati utakmicu rezultatom koji je bio u trenutku prekida ili s 3-0 za Dinamo. U svakom slučaju, Zenit će ostati bez bodova što bi se moglo pokazati presudnim u borbi za naslov.