Nogomet
0

Zenit želi vratiti Aršavina iz Arsenala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Andrej Aršavin, 29-godišnji ruski nogometaš i trenutno član londonskog Arsenala, mogao bi se uskoro vratiti u svoj matični klub, Zenit iz Sankt Peterburga.

Danas aktuelni ruski prvak je s Aršavinom potpisao prvi profesionalni ugovor 2000. godine i tamo je Aršavin boravio sve do 2008. godine. Tada se, uz višemilionski ugovor, premjestio na Emirates stadion, ali kako navode neki mediji, posebno ruski, a prenose novine na Otoku, mogao bi se dogoditi povratak.

Nakon što je zadivio navijače Arsenala na startu svog boravka u Londonu, ove sezone Aršavin sve češće sjedi na klupi za rezerve, a i sam je znao indirektno navesti da mu nedostaje "fleksibilnija ruska liga". Zenit je tako zainteresovan vratiti Aršavina, koji je od 2002. stalni član ruske reprezentacije, s tim da se po njegovom pitanju javio i istanbulski Galatasaray.

Aršavinu ugovor s Arsenalom traje do juna 2012. godine. Ove je sezone u engleskom Premiershipu, u 26 utakmica, postigao pet pogodaka uz 11 asistencija. Tri je pogotka dodao u Ligi prvaka, a jedan u Carling Cupu.