Nogomet
755

Zenički imami pobijedili sveštenike u revijalnom susretu Džematske lige

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Trećeg dana Kurban-bajrama u Gradskoj areni u Zenici u sklopu završnice Džematske lige odigrana je revijalna utakmica između imama Medžlisa islamske zajednice Zenica (MIZ) i sveštenika koja je završena rezultatom 1:0

Završnica 4. sezone Džematske lige okupila je 40 ekipa sa područja Zenice, a za treće mjesto trećeg dana Kurban-bajrama takmičile su se ekipe Varošišta i Gornje Gračanice. Više sreće imala je ekipa Gornje Gračanice koja je u finalu savladala Varošište.

Nakon utakmice za treće mjesto u Gradskoj areni u Zenici odigrana je i revijalna utakmica između zeničkih imama i sveštenika koja je završena rezultatom 1:0 u korist zeničkih imama.

U finalnom susretu sastale su se ekipe Gornje Zenice i Pojska, a rezultatom 4:2 ekipe Gornje Zenica osvojila je 4. sezonu Džematske lige Medžlisa islamske zajednice Zenica.

Predsjednik Džematske lige Safet Kubat za Klix.ba je kazao kako je liga u sklopu četiri sezone okupila više od 2.500 nogometaša te da je svake godine interesovanje sve veće.

"Ova liga ove sezone je okupila 40 ekipa, a završnicu smo odlučili odigrati tokom našeg blagdana. S obzirom da su i zenički imami stigli u najboljih osam ekipa, a nisu se uspjeli plasirati dalje, željeli smo ih gledati u finalu zbog čega smo organizovali ovu revijalnu utakmicu protiv ekipe zeničkih sveštenika. Ono što je bitno istači jeste i da je ovo bila odlična prilika da propagiramo međureligijsku saradnju čime smo pokazali da je ova zemlja ipak od svih nas", kazao je Kubat.

Dodao je kako su se pobratili i sa Fair play ligom iz Sarajeva te da će u završnici Fair play lige igrati četiri najbolje ekipe iz Sarajeva i Zenice. U narednim godinama cilj im je ovu vrstu takmičenja proširiti na muftijstvo i čitav Rijaset islamske zajednice.

Pobjednicima turnira dodijeljeni su pehari, diplome i novčane nagrade, a nagrade i prigodni pokloni bili su obezbijeđeni i za zeničku publiku.