Nogomet
0

Zenički Čelik sutra počinje pripreme za proljetni dio sezone

FENA
Stadion Bilino polje
Stadion Bilino polje
Nogometaši Čelika sutra će nakon prozivke zakazne za 10 sati u klupskim prostorijama na stadionu Bilino polje, održati i prvi ovogodišnji trening, koji će označiti početak priprema za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

«Prvih sedam dana provest ćemo u testiranjima i vježbanju laganim intenzitetom. Sredinom mjeseca pojačatat ćemo rad na sticanju fizičke pripreme kako bi spremni dočekali drugu fazu priprema koju planiramo provesti u Istri, gdje ćemo također odigrati veliki broj prijateljskih utakmica», rekao nam je danas Boris Gavran, šef stručnog štaba Čelika.

Redove zeničkog kluba u zimskoj pauzi napustili su Suad Grabus i Eldin Adilović, dok su novi članovi trostrukog prvaka BiH postali: Senad Mujić (Sloboda), Besim Ibričić (Orašje), Asmir Džafić (Gradina) i Almir Rahmanović (Rudar Velenje).

“Vjerujem da ćemo u narednih 4 do 5 dana riješiti pitanje igračkog pojačanja na poziciji lijevog beka, gdje smo odlaskom Grabusa u Sloveniju, postali deficitarni. Mislim da Čelik ima mlad i respektabilan tim i da ćemo uspješno odgovoriti ciljevima klupskog rukovodstva, a to su plasman u sredinu tabele i nastup u finalu Kup-a BiH», izjavio je za Fenu, Boris Gavran, šef stručnog štaba Čelika.