Završio u bolnici
0

Zeničaninu se smiju zbog najgoreg penala ikada, trener otkrio šta mu je u šoku ponavljao

N. M.
Budimir izvodi najgori penal ikada (Foto: Twitter)
Budimir izvodi najgori penal ikada (Foto: Twitter)
Rođeni Zeničanin i reprezentativac Hrvatske Ante Budimir glavna je tema na društvenim mrežama od sinoć, kada je izveo najgori penal ikada.
Sapleo se napadač Osasune prilikom izvođenja jedanaesterca u 97. minuti, spotaknuo se od svoju nogu te praktično dodao loptu golmanu Valencije s bijele tačke.
Zbog toga se svi smiju nesretnom napadaču, a u njegovu odbranu je stao trener Jagoba Arassate, koji je otkrio da mu je šokirani Budimir više puta tražio oprost i to ponavljao nakon utakmice.

"Ante me već tri puta molio za oprost jer je onako izveo penal, ali nemam mu što oprostiti. Da, čudno je da je igrač te kvalitete tako promašio, ali blokada se može dogoditi svakome. Uostalom, donio nam je toliko sreće da mu nemamo pravo prigovoriti zbog ovakvog promašaja, nego ga moramo ohrabriti", rekao je trener Osasune, koji je oduševio izjavom dok se Budimir nalazi u bolnici.

Naime, klub iz Pamplone je naknadno objavio da je Budimir na sinoćnjoj utakmici protiv Osasune pretrpio i tešku povredu, pošto je slomio tri rebra, a zbog toga je zadržan u bolnici.

S tom povredom je i šutirao penal, a utakmica je završena pobjedom Valencije od 1:0. Inače, Budimir je sa 16 golova ove sezone drugi strijelac španske La Lige.

Budimir je rođen u Zenici 1991. godine, ali njegova porodica je iz sela Osimica pokraj Žepča. Ovaj kraj je Budimir napustio 1992. godine, kada je s majkom, ocem i dvije sestre preselio u Veliku Goricu kod Zagreba. Otac mu je kasnije poginuo u saobraćajnoj nesreći.