Optimizam u Zenici
169

Zeničani pred utakmicu s Veležom: Oni nemaju šta tražiti u Zenici

E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Čelik će sutra u sklopu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Veleža, a iz tabora crno-crvenih najavili su napadačku igru na Bilinom Polju.

Prisutnima na konferenciji za medije obratili su se pomoćni trener Igor Jović i prvotimac Ševko Okić koji su bili optimistični pred sutrašnji susret.

"Dolazi nam ekipa koja u posljednje vrijeme ima dobre rezultate i igru, a mi se spremamo da osvojimo tri boda i takva je atmosfera. Psihološki smo sve tako posložili. Oni imaju kvalitete, znamo na šta trebamo obratiti pažnju, ali naš stav je da nije bitno ko dolazi, već da želimo samo tri boda", kazao je Jović.

Dodao je da drugi plan osim tri boda nemaju te da Velež neće imati šta tražiti u Zenici.

"Dobra igra protiv Sarajeva nametnula nam je razmišljanja samo o pobjedi. Ova tri boda su bitna, ali bit će još utakmica i želimo se predstaviti što bolje i na domaćem terenu", rekao je Jović.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Okić je naglasio da će gosti doći u Zenicu puni samopouzdanja, ali da i oni imaju pravo misliti o tri boda.

"Gledao sam ih u derbiju, digli su se s novim trenerom i imaju dobre rezultate. Dolaze puni samopouzdanja, ali i mi imamo pravo da idemo na tri boda. Dobro igramo i vjerujem da ćemo sutra ponoviti igru iz utakmica protiv Širokog i Sarajeva", izjavio je Okić.

Pojasnio je kako rezultat dovodi navijače, a da oni nisu imali rezultate te da se nadaju da će ih vratiti u narednom periodu.

Utakmica se igra u petak u 18 sati uz direktan prijenos na platformi MojaTV.