Tomislav Ivić
0

"Zenica je igrač više za BiH"

Sarajevo-x.com
Najtrofejniji hrvatski trener Tomislav Ivić izjavio je kako je fasciniran igrom Ćirinih 'zmajeva', te proglasio reprezentaciju Bosne i Hercegovine 'najtvrđom' ekipom u dodatnim kfalifikacijama, objavio je Jutarnji.hr.

Jedan od najvećih nogometnih stručnjaka sa ovih prostora, Tomislav Ivić, kazao je kako je igru reprezentacije Bosne i Hercegovine gledao tek drugi put, no naprosto je oduševljen našim reprezentativcima.

"Igrali su izvanredno, fasciniran sam njihovom odmjerenom oštrinom, podsjetili su me na najbolje dane Željezničara. Kako su samo snažni u duelu, smatram da je Bosna najbolja ekipa od svih reprezentacija koje igraju dodatne kvalifikacije. Čak i od Portugala, koji je u tehničkom smislu fantastična ekipa", kazao je Ivić.

On je dodao i to da se borbenost naših 'zmajeva' graniči sa fanatizmom, te pohvalio Džeko riječima da ima 'prvoklasan ulazak u šut'.

Sinoćnji minimalni poraz reprezentacije BiH od selekcije Portugala Ivić je prokomentarisao riječima da se radi o zaista jeftinom golu, te da naše reprezentativce treba ograbriti sama činjenica da su tri puta pogađali stative.

Ivić je dodao i to da Ćiro ima šansu u revanš utakmici i da je Zenica svako igrač više za našu reprezentaciju.

"Hendikepiran je neigranjem trojice vrlo važnih igrača, ali ako će napraviti taktički dobru igru, ako će igru nasloniti na Džeku, mogu nešto napraviti. Ne znam samo mogu li ponoviti igru iz Lisabona. Nadam se da mogu, Zenica je njihova tvrđava, “igrač više”. Iako je 1-0 varljiv rezultat, možda i najneugodniji od svih tijesnih rezultata, Ćiro ima šansu. Zašto? Iako Portugal može igrati bolje, jeste li vidjeli njihovog trenera, kako je iz igre “nepogrešivo” izvukao trojicu najboljih igrača", kazao je Ivić za Jutarnj hr. dodajući da će, bez obzira na činjenicu što je radio u Portugalu i što je Portugal njegova simpatija, navijati za Bosnu i Hercegovinu.