Zenica gori! Navijači preplavili ulice!

S
Sarajevo-x.com
18.11.2009. u 17:55
0
45
Zenica gori! Navijači preplavili ulice!
0
1/6 Foto: Fotoservis
2/6 Foto: Fotoservis
3/6 Foto: Fotoservis
4/6 Foto: Fotoservis
5/6 Foto: Fotoservis
6/6 Foto: Fotoservis
Zenica gori! Desetine i desetine autobusa prepunih bh. navijača neprestano stižu u grad u kojem će večeras biti odigrana historijska utamica nogometne reprezentacije BiH.
Pjesma navijača se ori cijelim gradom, sirene stvaraju buku koja je danas tako ugodna za uši. „Danas je u Bosni i Hercegovini praznik“, kažu bh. navijači.

Velika euforija vlada u svim gradovima Bosne i Hercegovine, no najužarenija je Zenica, grad historijskog susreta reprezentacije Bosne i Hercegovine i Portugala.

Zenica je danas plavo-žuta. Zastave vijore u svakom dijelu ovog grada, pjesma navijača potresa tlo, šalovi, dresovi, zastavice, sve su to navijački rekviziti kojima su navijači krenuli u pohod na Zenicu.

Krenete li put Zenice pored autoputa ugledat ćete djecu koja s osmijehom vijore zastavu Bosne i Hercegovine, a u samoj Zenici je postavljen veliki transparent na kojem je ispisano 'Dobrodošli Ćirini zmajevi'.

Ostalo je još nekoliko sati pred historijski meč! Užarena atmosfera vlada ovim gradom. Srca svih bh. navijača su ispunjena nadanjima i velikim očekivanjima. Ne sumnjaju u Ćiru, niti u njegove sinove. Posve su sigurni da će selektor Blažević večeras učiniti bh. naciju ponosnom, sigurni u to da nakon večerašnje utakmice ništa neće biti isto, jer reprezentacija BiH će otputovati u Južnoafričku Republiku.

U 'Fan zoni' na Kamberovića polju okupio se veliki broj navijača. Očekuje se da će večras sa tog mjesta nekoliko desetina hiljada navijača pratiti utakmicu.

Tokom cijelog dana traži se karta više. Cijene dosežu, kako tvrde navijači, i do 100 eura. Plavo-žuti su se 'naoružali' rekvizitima, ne štede ni dlanove, niti grla, ori se pjesma, pjesma koja potresa cijelu Zenicu.

Historijski revanš susret baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo između naše reprezentacije i selekcije Portugala odigrat će se večeras na stadionu Bilino Polje u Zenici, s početkom u 20.45 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: