Bez dlake na jeziku
0

Zeman: Ako Moratti nazove, neću mu se javiti

Totalsport
Zdenek Zeman
Zdenek Zeman
Češki stručnjak Zdenek Zeman (64), aktuelni trener talijanskog drugoligaša Pescare, odbacio je nagađanja kako je među kandidatima za klupu Intera.

Mediji na Apeninskom poluotoku uvjereni su da će sadašnji trener "nerazzurra" Claudio Ranieri na kraju sezone dobiti otkaz, a među kandidatima za njegovog nasljednika spominju i Zemana koji je, kao i uvijek, bez dlake na jeziku progovorio o tome. Tvrdi da ne očekuje poziv Interovog predsjednika Massima Morattija.

"S Morattijem se nisam čuo od 1994., dakle gotovo 20 godina. Tada me je, dok sam bio trener Foggie, zvao u Inter, a ja sam, vjerovatno pogrešno, odgovorio da sam se već obećao Laziju", objasnio je Zeman.

"Možda se Moratti tada uvrijedio jer se nakon toga više nisam čuo s njim. Šta ako me sada nazove? Nemoguće... Ne javljam se na nepoznate brojeve", dodao je češki stručnjak.

Zeman je trenutno s nogometašima Pescare na drugom mjestu u Seriji B i na dobrom je putu da ih odvede u najviši rang. Čeh je u karijeri trenirao čitav niz talijanskih klubova, između ostalih Parmu, Lazio, Romu, Napoli...