Nogomet
0

Željo ponovo na Grbavici igra evropski susret

NINA
Na konferenciji za novinare u Sarajevu pred revanš susret pretkola Kupa UEFA-e između Željezničara i ekipe Pennarossa iz San Marina predstavnici klubova su prezentirali svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu.

Pomoćnik trenera Željezničara Čeha Jiri Plisheka, Ismet Štilić je poželio dobrodošlicu gostima iz San Marina, kazavši kako u utakmicu fudbalski tim našeg viceprvaka ulazi s punom dozom ozbiljnosti, dodavši kako ne bi imao ništa protiv kada bi se utakmica završila sličnim rezultatom kao i prva utakmica u San Marinu kada je Željezničar pobjedom od 1:5 praktično osigurao prolaz dalje. Štilić je izrazio nadu da Željo može ove godine pod palicom trenera Plisheka učiniti nešto više u domaćem prvenstvu, ali i napraviti iskorak u evropskim takmičenjima.

Giovanni Padiavini trener Pennarosse je kratko zahvalio na gostoprimstvu čelnicima Željezničara kazavši kako u sutrašnjoj utakmici ne očekuje neki spektakularan rezultat, već fer i korektan nogomet, i da bi bio jako zadovoljan kada bi njegova ekipa postigla pogodak u sutrašnjoj utakmici, uz želju da se ne ponovi početnih deset minuta iz prvog susreta ovih suparnika kada je naš predstavnik postigao tri pogotka.

Kapetan Želje Dželaludin Muharemović je rekao da očekuje veliku podršku navijača, obećavši da će on i suigrači u susret ući sa 100% svojih mogućnosti i postići dobar rezultat. On se prisjetio čuvene generacije koja je prije dvadeset godina igrala u polufinalu Kupa UEFA-e protiv mađarskog Videotona, kada je nesretno u posljednjim trenutcima tog susreta na Grbavici primila pogodak koji ih je spriječio da prođu u finale i susretnu se s moćnim Realom iz Madrida. Muharemović je ovu utakmicu nazvao historijskom jer se nakon te generacije ponovo igraju evropske utakmice na Željinom stadionu i to bi prema njegovim riječima mogao biti novi početak ovog bh. kluba.

Direktor Željezničara Amir Smječanin je rekao da je 4940 ulaznica za sjevernu tribinu, te 542 za zapadnu već pušteno u prodaju, a da se očekuje da do utakmice bude postavljeno još 2640 stolica na južnoj tribini gdje je mjesto najvjernijih Željinih navijača, te će karte za mjesta na jugu biti puštene u prodaju sutra. Smječanin je napomenuo da se stolice predviđene za južnu tribinu nalaze na carini i da će u slučaju da se sva zakonska procedura provede na vrijeme izvođači postaviti spomenute stolice, u suprotnom južna tribina neće biti otvorena za navijače kako nalažu pravila UEFA-e.

Direktor Pennarosse Massimo Bambieri očekuje dobru i korektnu utakmicu i raduje se velikom broju gledalaca. On je kazao kako je sretan što njegov tim uopće sudjeluje u takmičenju, zahvalivši na prijemu koji im je priređen u Sarajevu.

Utakmica između Željezničara i Penarose na stadionu Grbavica počinje u 18 sati.