Kup BiH
0

Željo lovi povoljan rezultat pred uzvrat

Piše: Edin Isanović
Nogometaši Željezničara i Zrinjskog danas će odigrat novu utakmicu, ovoga puta u okviru Kupa BiH. U nedjelju je rezultat u Mostaru bio 1-1, a identičnim omjerom završen je jesenji prvenstveni okršaj na Grbavici.

Šef plave struke, Amar Osim, pred ovaj meč ističe:

"Zrinjski je kvalitetan suparnik. Oba prvenstvena dvoboja završila su 1-1. Bodovno smo u maloj prednosti, što pokazuje da je kvalitet izjednačen. Bit će mnogo teže nego u nedjelju kada smo uspjeli doći do boda. Moramo biti koncentrisani i fokusirani svih 90 minuta. Mnogo truda je uloženo da bi se došlo do ovog nivoa. No, ne želimo tu stati, naš cilj je finale. Imamo veliku priliku i želimo je iskoristiti".

U taboru tima sa Grbavice napominju da uz pretpostavku da odigraju požrtvovano, kompaktno i hrabro mogu doći u priliku da nametnu svoje vrline. Statistika pokazuje da Željezničar često poentira iz prekida, tako da i to može biti napadačko oružje "plavih“.

S druge strane gosti će učiniti sve kako bi napravili povoljan rezultat pred uzvrat. Evo kakva su očekivanja Dragana Jovića, stratega Zrinjskog:

"Još uvijek nismo došli do željene forme. Izuzetno je važno kako ćemo djelovati kao kolektiv. Svi igrači moraju biti u optimalnom izdanju. Ako se to desi, a ja vjerujem da hoće, naše su šanse sigurno veće. Okolnosti se mijenjaju ako podbaci jedan ili dvojica. Neki velikih promjena u odnosu na prvenstveni sudar neće biti".

Za kraj treba napomenuti da je kod Željezničara pod upitnikom nastup golmana Šehića, dok Višća neće biti u konkurenciji. Utakmica počinje u 18:00 sati, a u prodaju je pušteno 6.500 ulaznica.