Alen Mešanović nakon Pecare
0

"Željo i Sarajevo će voditi bitku za naslov"

Razgovarao: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Željezničar je u današnjem dvoboju uspio savladati Široki Brijeg i bodovno se uključio u bitku za naslov. Jedan od najboljih pojedinaca na travnjaku Pecare bio je Alen Mešanović.

Evo kako je sudar sa hercegovačkim timom vidio iskusni napadač "plavih“:

"Zasluženo smo slavili. Pobjeda je čista kao suza. Igrali smo pametno i mudro cijeli tok utakmice. No, ne treba sada dizati veliku euforiju. Treba ići od utakmice do utakmice“ počinje razgovor za Sarajevo-x.com, Mešanović.

Na pitanje da li su očekivali osvajanje kompletnog plijena, odgovara:

"Nismo, ali smo vjerovali da nećemo izgubiti. Dogovorili smo se da igramo defanzivno do 60. minute. Pretpostavili smo da će nam se ukazati prilika za poentiranje, ako suparnik ne postigne gol. To se desilo odmah na otvaranju drugog poluvremena. Poveli smo 1-0. Nakon toga su domaći imali nekoliko šansi, ali je Šehić sjajnim intervencijama umirio napade Širokog. Pred kraj meča priču je završio Popović. Posebno bih istakao naše navijače koji su nas nosili svih 90 minuta“. Naglašava da su pripreme dobro odrađene:

"Odlično smo radili na pripremama. To sada dolazi do izražaja. Sve mnogo bolje izgleda nego u šestom kolu kada smo remizirali sa Rudarom iz Prijedora. Muka mi je kada pomislim na tu utakmicu“.

Podvlači da su sada sve misli okrenute prema utakmici sa Zvijezdom iz Gradačca:

"Trenutno samo razmišljamo o okršaju sa Zvijezdom. Najvažnije je da osvojimo tri boda. Vjerujem da ćemo na kraju obradovati našu plavu armiju“.

Kada smo ga pitali može li Željo dotaći vrh, rekao je:

"Ne bih ja sada o tome, još uvijek je rano. Iako smo pobijedili treba čvrsto ostati na zemlji“.

Ipak, nakon insistiranja apostrofirao je:

"Mislim da će se na kraju za naslov boriti dva sarajevska kluba. Derbi bi mogao biti presudan“, zaključio je Alen.