Optimizam pred novu sezonu
0

'Željo će se vratiti na mjesto koje mu pripada'

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Fudbalski klub Željezničar u predstojećoj sezoni pokušat će napraviti iskorak u odnosu na prethodnih nekoliko godina, kako na organizacijskom tako i na rezultatskom planu. Cilj Željezničara je da u naredne dvije do tri godine napravi ekipu koja će igrati ozbiljnu ulogu u evropskim takmičenjima, rekao je predsjednik Željezničara Sabahudin Žujo na pres-konferenciji uoči početka nove premijerligaške sezone.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatima nove uprave kluba, koja je za kratko vrijeme uspjela stvoriti optimalne uvjete za ekipu.

"Mjesec dana je relativno kratko da bi se napravio veliki iskorak. Predstoji nam još mnogo posla, ali već sada mogu reći da ćemo Željezničar vratiti na mjesto koje mu pripada", rekao je Žujo.

Dodao je da je primarni cilj kluba povratak navijača na stadion te prodaja najmanje 2.500 godišnjih i polugodišnjih ulaznica.

Direktor Željezničara Dželaludin Muharemović izrazio je optimizam kada je u pitanju prodaja ulaznica, navodeći da je za samo jedan dan prodato više godišnjih karata nego za cijelu prošlu sezonu.

Menadžer Željezničara Amar Osim, govoreći o ambicijama kluba, ponovio je stav predsjednika Žuje navodeći da mu je cilj da za nekoliko godina napravi ekipu koja će igrati u evropskim takmičenjima.

"Kada kažem igrati u Evropi mislim na to da ne ispadnemo odmah na početku nego da igramo ozbiljniju ulogu. Moram priznati da igrači imaju dobre uvjete, što je osnova svega. U kratkom roku urađeno je dosta stvari, a mnogo ih je pred nama", rekao je Osim.

Kada je u pitanju igrački kadar Osim je naveo da će ekipu sačinjavati uglavnom igrači koji su igrali u pripremnom meču protiv Olimpika.

"Trebaju nam još dva kvalitetna igrača i nadam se da ćemo ih dovesti do kraja prijelaznog roka", rekao je Osim.

Željezničar u prvom kolu u subotu u Zenici gostuje Čeliku. Osim smatra da njegovu ekipu očekuje teška utakmica, ali da se nada povoljnom rezultatu.

"Svako gostovanje u Zenici je teško. Mi ćemo pokušati odigrati kvalitetno i ostvariti povoljan rezultat", rekao je Osim ne navodeći kojim rezultatom bi bio zadovoljan.

Na današnjoj pres-konferenciji predstavljena je i nova garnitura dresova i medijski projekt "TV Željezničar".