Kongres u Ruandi
39

Zeljković sretan zbog Infantina: U njemu imamo iskrenog partnera za ostvarenje ciljeva

D. P.
Zeljković i Infantino (Foto: Nogometni savez BiH)
Zeljković i Infantino (Foto: Nogometni savez BiH)
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković zadovoljan je izborom Giannija Infantina za novog-starog predsjednika FIFA-e.

Na FIFA-inom kongresu, koji je održan u Kigaliju (Ruanda), Infantino je, potpuno očekivano, ponovo izabran za predsjednika Međunarodne federacije nogometnih asocijacija (FIFA).

Njegov izbor pozdravio je i prvi čovjek Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković, koji ističe da u Infantinu naš nogomet ima iskrenog partnera.

"I u naredne četiri godine će gospodin Gianni Infantino sa svojim timom voditi svjetsku nogometnu federaciju. Rezultati koje su postigli u prethodnom periodu i aplauz koji je predsjednik FIFA-e dobio nakon svog izlaganja, najbolji su pokazatelj njegovog rada. Više puta sam isticao odličnu saradnju i odnose koju imam sa prvim čovjekom FIFA-e i radujem se novim projektima i izazovima koji nas čekaju, a sa ciljem budućeg razvoja nogometa u BiH. U predsjedniku Infantinu i FIFA-i imamo iskrenog partnera za ostvarenje naših ambicija", rekao je Zeljković.

Zeljković je predvodio delegaciju Nogometnog saveza BiH na 73. FIFA-inom kongresu kojem su prisustvovale sve članice krovne kuće svjetskog nogometa.

Na današnjem zasjedanju su usvojeni izvještaji za 2022. godinu, revizorski izvještaj i planovi FIFA-e za 2023. godinu. Tokom Kongresa su razmatrana i ostala pitanja bitna za budućnost nogometa u svijetu.