Novi Zmaj
37

Zeljković: Konkurencije se ne treba plašiti, mogu naučiti mnogo od saigrača

E. B.
Defanzivac mostarskog Veleža Samir Zeljković je jedan od igrača koji bi mogli debitovati u državnom dresu u prijateljskom duelu protiv Irana 12. novembra.

Dvadesettrogodišnji Sarajlija je ove sezone ponajbolji igrač Veleža, a istakao je kako je presretan zbog poziva.

"Poziv u reprezentaciju mi znači mnogo. Ovo je nagrada za dobre igre i drago mi je da je sve više i više igrača iz naše lige u reprezentaciji. To je, prije svega, dobro za našu ligu ali i za nas igrače da probamo napraviti neki iskorak i da ako Bog da u budućnosti neko od nas možda bude i jedan od nosilaca igre u reprezentaciji", kazao je Zeljković koji je vijest o pozivu saznao na treningu Veleža.

Kako kaže, nada se da će dobiti priliku za igru.

"Sve je do selektora i stručnog štaba, naravno da bih volio dobiti neke minute da pokažem zašto sam tu. Konkurencije se ne treba plašiti, to je dobro za sve nas pa i za mene jer sam iz naše lige i mogu naučiti mnogo od saigrača, ne samo od onih koji igraju moju poziciju već od svih u timu i to će mi pomoći u budućnosti", rekao je Zeljković.

Podsjetimo, Zeljković se nalazi na spisku igrača za tri novembarska duela - prijateljski meč protiv Irana 12. novembra, te duele Lige nacija 15. novembra protiv Nizozemske i 18. novembra protiv Italije.