Ugodno druženje
32

Željini nogometaši Ramović, Šehić i Mujagić posjetili centar Sumero

Klix.ba
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Nogometaši FK Željezničar Sinan Ramović, Benjamin Šehić i Ajdin Mujagić danas su posjetili Sumero centar za podršku osobama s invaliditetom u zajednici.

Ovom prilikom predstavljen je rad i aktivnosti koje Sumero implementira širom zemlje, razgovarano je o mogućnostima društvenog uključivanja osoba s invaliditetom kroz saradnju sa sportskim kolektivima. FK Željezničar nastoji biti primjer dobre prakse saradnje sa organizacijama za osobe s invaliditetom i zajedničkog djelovanja na unapređenju kvalitete živote ove populacije.

"Pokušat ćemo da ovu pozitivnu energiju iskoristimo kako osobe s invaliditetom ne bi postali korisnici sistema koji ih diskriminira i isključuje, već da im se kroz uspostavljene servise podrške u zajednici omogući socijalna i ekonomska inkluzija u u punom smislu te riječi" istakao je direktor Sumero centra Haris Haverić.

Potom se obratio i nogometaš Plavih Ajdin Mujagić.

"Drago nam je odazvati se na ovakve društveno odgovorne projekte. Obaveza svih nas sportskih radnika je pomoć ovakvim institucijama. Volja ovih osoba koje su u Sumero centru je fascinantna i vjerujte da smo nekako i mi dodatno napunili baterije", rekao je Mujagić.

Gosti iz FK Željezničar uručili su prigodne poklone te najavili zajedničke aktivnosti i u budućnosti.