Zaustavili saobraćaj
18

Željini navijači na raskrsnici gdje je ubijen Mehmed Ramić: Dok ne bude pravde nećemo stati

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Najvatreniji navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, nakratko su zaustavili saobraćaj u Sarajevu i uz bakljadu i parolu na glavnoj ulici na Pofalićima odali počast prvoj godišnjici od ubistva Mehmeda Ramića.

"Ovdje je ubijen naš brat, dok ne bude pravde nećemo stat", pisalo je na paroli Manijaka.

Kantonalni sud u Sarajevu u septembru je potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jašarević Amela zbog krivičnog djela ubistva u Sarajevu iz decembra 2021. godine, kada je u obračunu na Pofalićima stradao Mehmed Ramić.

Jašarević se tereti da je 12. decembra 2021. godine, oko 21:15 sati, na području općine Novo Sarajevo, u prisustvu većeg broja građana i putničkih motornih vozila, iz motornog vozila Golf VII, kojim je upravljao, upotrebom vatrenog oružja ispalio više hitaca u pravcu Peugeota, kojim je u tom trenutku upravljao Ramić Mehmed.

Nakon toga je i Adel Kabaš, koji se nalazio u Golfu, kojim je upravljao Edvin Imamović, ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila kojim je upravljao Ramić, kojem su tom prilikom nanijeli tjelesne povrede uslijed kojih je preminuo.