Nogomet
269

Željini Manijaci glasno podržali svoj klub pred Bilinim Poljem

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pred stadionom Bilino Polje danas su podršku svom klubu uputili najvjerniji pripadnici Manijaka. FK Željezničar danas igra utakmicu protiv zeničkog Čelika, a u slučaju pobjede, te u zavisnosti od ishoda utakmice Sarajevo-Sloboda, titula prvaka Bosne i Hercegovine mogla bi završiti na Grbavici.

Navijači Željezničara u Zenicu su došli oko 15.45 sati sa tri autobusa i više privatnih automobila pod pratnjom policije, a po dolasku ispred sjeverne tribine Bilinog Polja odmah su počeli sa navijanjem.

U međuvremenu na Kamberovića polju okupljali su se Robijaši koji će održati protestnu šetnju kroz grad do stadiona te tako nastaviti bojkot utakmica svog najdražeg kluba.

Iako su "borbe" navijanja na Bilinom Polju na ovakvim utakmicama bila tradicija, danas će ta posebna čar izostati. Robijaši će podršku crno-crvenom timu pružati ispred južne tribine Bilinog Polja što je praksa u proteklih nekoliko utakmica. Oni su istakli da će tako biti sve dok se ne usvoji novi Statut čija će budućnost biti poznata na Skupštini NK Čelik koja je zakazana 8. juna tekuće godine.

Željezničar računa na utakmicu na Koševu gdje se Plavi nadaju porazu Bordo igrača ili neriješenom rezultatu meča FK Sarajevo i tuzlanske Slobode.

Brojni pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona osiguravaju područje oko stadiona kako bi današnji praznik fudbala prošao mirno i u najboljem redu.