Kriza na Grbavici
836

Željini igrači odbili trenirati nezadovoljni novčanim kaznama zbog loših rezultata

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Željezničara zajedno sa stručnim štabom odbili su danas trenirati nezadovoljni načinom na koji su ih čelnici kluba kaznili zbog loših rezultata, saznaje portal Klix.ba.

Iz FK Željezničar nisu željeli komentarisati novonastalu situaciju, a čelnici kluba će, kako saznajemo, danas u poslijepodnevnim satima održati sastanak kako bi riješili problem.

Izabranici trenera Milomira Odovića su kažnjeni zbog niza loših rezultata oduzimanjem povećeg procenta plate, za koji su čelnici kluba smatrali da je adekvatan.

Međutim, oni se s tom odlukom ne slažu pa su danas trenirali samo 15 minuta i potom napustili teren. Tim potezom su poslali poruku upozorenja čelnicima kluba.

Podsjetimo, Željo je u krizu upao prije nešto više od mjesec dana kada su prvo u kombinovanom sastavu poraženi od Širokog Brijega u Kupu BiH.

Ništa bolje nije bilo ni protiv Mladosti gdje su remizirali, a vrhunac loših igara i rezultata je uslijedio na naredne dvije domaće utakmice gdje su Plavi protiv Slobode i GOŠK-a osvojili svega jedan bod. Upravo je to bio razlog zašto su čelnici kluba odlučili kazniti igrače.

Plavi su u međuvremenu ostvarili dvije vezane pobjede budući da su nakon trijumfa nad Čelikom na Grbavici u velikom derbiju savladali aktuelnog prvaka Zrinjski u Mostaru te tako ostali u igri za titulu.