Uz pitanje za navijače
207

Željezničar zvanično dobio veliko pojačanje, stiže krilni napadač kojeg su dugo priželjkivali

D. P.
Objava Plavih s Grbavice (Foto: FK Željezničar)
Objava Plavih s Grbavice (Foto: FK Željezničar)
Fudbalski klub Željezničar na zvaničnoj stranici najavio je promociju novog pojačanja, a u pitanju je nogometaš iz Gane Joseph Amoah.

Amoah (20) predstavio se navijačima u našoj zemlji igrajući za Rudar Prijedor prošle sezone. U Premijer ligi je imao sasvim zadovoljavajuće brojke pošto je kao tinejdžer upisao sedam golova i tri asistencije te bio najopasniji igrač Rudara u prošloj sezoni.

Željezničar je dugo pregovarao s Amoahom, koji je neko vrijeme tokom ljeta proveo u svojoj domovini i trenirao s Accra Lionsima.


Plavi su nakon uspješnih pregovora jutros objavili najavu dolaska novog nogometaša u svoje redove. Iako nisu potvrdili da je u pitanju Amoah, već žele dobiti odgovor navijača u komentarima, jasno je da je to bivši mladi reprezentativac Gane.
Iz FK Željezničar opisali su poziciju, godine i statistiku iz prošle sezone, i sve to odgovara upravo Amoahu čiji se transfer već nekoliko dana najavljuje.

Amoah će uskoro biti i predstavljen na Grbavici, a tu će se ponovo povezati s drugim krilnim napadačem Clarismariom Santosom Rodriguesom, Brazilcem s kojim je dijelio svlačionicu u Rudaru.