"Borba" s Bordo timom
560

Željezničar želi srušiti Sarajevo s prvog mjesta po posjeti: Evo koliko gledatelja im treba protiv Borca

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nogometaši Željezničara će u nedjelju u posljednjem kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekati Borac.

Iz kluba sa Grbavice su pozvali navijače da dođu u što većem broju protiv novog prvaka Bosne i Hercegovine kako bi postali najposjećeniji bh. klub ove sezone.

Trenutni lider je Sarajevo na čijim domaćim utakmicama ove sezone na stadionu "Asim Ferhatović Hase" je bilo ukupno 112.150 gledatelja.

Željezničar je na drugom mjestu sa 102.404 gledatelja, a s obzirom da u posljednjem kolu igraju kod kuće, a Sarajevo u gostima, jasno je da Plavima za izbijanje na lidersko mjesto treba 9.747 gledatelja na Grbavici u nedjelju.

[FBPOST]https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/pfbid0qXFAnfWn9JAEHeBtteXzCyrVkV8mpWtbYwzmHyoU3t8dXKsDYaR2VmL1WCKL8v6l[/FBPOST]

"10.000 navijača protiv Borca za prvo mjesto po posjećenosti! Do kraja sezone ostala nam je još samo jedna utakmica, a potom slijede dva mjeseca pauze. Da bismo i treću godinu uzastopno bili najposjećeniji klub i stadion u BiH potrebno je da protiv Borca napunimo stadion i zabilježimo posjetu od minimalno 9.747 navijača.

Klub je štampao maksimalan broj ulaznica, a utakmica se igra u nedjelju s početkom od 17:00 sati. Iako je ova sezona iscrpljujuća za sve, pogotovo za navijače, klub još jednom poziva svoju najveću snagu da se odazove i da nastavimo kontinuitet najbolje posjete u Bosni i Hercegovini. Svi na Grbavicu!", poručili su iz Željezničara.

Susret Željezničar - Borac se igra u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 17 sati.