Kazne
86

Željezničar zbog bakljade na vječitom derbiju mora platiti 4.000 KM, kažnjena još četiri kluba

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je pod predsjedavanjem Nermina Kljajića zasjedala u Sarajevu, a "pod lupom" su bili klubovi koji su igrali 4. i 5. kolo Lige za prvaka i Lige za opstanak, te prve utakmice polufinala Kupa BiH.

Najgore je prošao sarajevski Željezničar, koji će u kasu Saveza morati uplatiti 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na vječitom derbiju protiv Sarajeva u 4. kolu Lige za prvaka.

Zbog istih razloga, te distribucije alkohola na stadionu u 4. kolu Lige za prvaka u Mostaru protiv Radnika Zrinjski je kažnjen sa 2.000 KM.

Isti novčani iznos morat će uplatiti Sarajevo zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na prvom susretu polufinala Kupa BiH protiv Mladosti na Koševu.

Po 1.000 KM morat će uplatiti Široki Brijeg (prva utakmica polufinala Kupa BiH protiv Željezničara na Pecari) i Čelik (5. kolo Lige za opstanak protiv Širokog Brijega u Zenici). Oba kluba kažnjena su zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

Osim kazni za premijerligaše, DK NSBiH je trenera novog prvaka BiH u futsalu, Mostar SG Staklorada, Mirsada Fazlinovića isključio iz nogometne organizacije zbog fizičkog napada na uposlenika Saveza. Također, Fazlinović će morati Savezu uplatiti 1.000 KM.