Blistao kod Osima
62

Željezničar vratio nogometaša koji je ostao u lijepom sjećanju navijača na Grbavici

D. P.
Pavić ponovo u Željezničaru (Foto: FK Željezničar)
Pavić ponovo u Željezničaru (Foto: FK Željezničar)
Iskusni bočni nogometaš Antonio Pavić (29) vratio se u Željezničar nakon više od tri i po godine od oslaska s Grbavice, potvrđeno je danas na zvaničnoj stranici Plavih.

Dvadesetdevetogodišnji lijevi bek na Grbavicu stiže iz poljskog Zaglebieja, a potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, čime su se nastavila pojačanja u klubu s Grbavice koji gotovo svakodnevno predstavlja nova imena u klubu.

Antonio Pavić je rođen 18. novembra 1994. godine u Frankfurtu. Igrao je za Osijek, Koper i Istru, a od ljeta 2018. do ljeta 2020. godine bio je igrač kluba s Grbavice. Ukupno je odigrao 47 utakmica u dresu Plavih. Kao vrlo talentovan nogometaš, prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske i stigao do U-21 vrste.

Nakon Želje, igrao je za Shkendiju u kojoj je sarađivao sa Brunom Akrapovićem, te za Gziru, Velež i pomenuti Zaglebie. Pavić će danas putovati sa ekipom na drugi dio priprema u Međugorje.

Na Grbavicu su ove zime stigli Nemanja Cavnić, Samir Radovac, Amer Hiroš, Faris Zubanović, Bismark Charles, Harun Karić, Stefan Radinović te još nekoliko igrača koji su tu na probi.