Počinje nova era
149

Željezničar večeras dobija nove čelnike kluba, zakazana sjednica skupštine

N. K.
Na rasporedu nova sjednica skupštine (Foto: FK Željezničar)
Na rasporedu nova sjednica skupštine (Foto: FK Željezničar)
Sjednica skupštine Fudbalskog kluba Željezničar održat će se danas s početkom od 18:00 sati.
Na sjednici će biti predstavljan izvještaj o radu Odbora za hitnost, potom izbor novog upravnog odbora te izvještaj radne grupe za postupanje po javnom pozivu za strateško partnerstvo.

Podsjetimo, na vanrednoj sjednici skupštine FK Željezničar održanoj početkom prošlog mjeseca usvojena je ostavka dotadašnjeg predsjednika kluba Jusufa Tanovića i svih članova tadašnjeg upravnog odbora.

S obzirom na kratke rokove jer se takmičarska sezona bližila kraju te se klub nalazio u teškoj borbi, skupština je tada donijela odluku da oformi privremeno radno tijelo pod nazivom Odbor za hitnost koje je najkasnije do predstojećeg petka trebalo obavljati poslove, zadatke, obaveze i ovlaštenja upravnog odbora.

Odbor za hitnost su činili predsjednik Oro Ibrišimović te članovi Almir Gredić, Jasmin Badžak, Almir Hadžiosmanović, Željko Pervan, Jasmin Terović i Admir Tunović.

Svoj dio posla odradili su na najbolji mogući način budući da je klub nekoliko kola prije kraja katastrofalne sezone osigurao opstanak u ligi te su prvenstvo okončali na šestoj poziciji.