Odigrana utakmica
142

Željezničar ugostio i nagradio djecu iz JU Mjedenica, USAID kupio desetogodišnje ulaznice

Piše: D. B.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
FK Željezničar je danas na stadionu Grbavica zajedno s Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Sportskim igrama mladih održao konferenciju za medije kojom je obilježen početak nove školske godine, a gosti su bili štićenici JU Mjedenica.

FK Željezničar je poklonio 50 dresova i 10 godišnjih karata za naredne dvije godine štićenicima JU Mjedenica, a djeca su imala priliku i odigrati desetominutnu utakmicu s nogometašima Plavih.

Prisutnim novinarima se obratio predsjednik FK Željezničar Vedran Vukotić.

"Za nas je ovo definitivno veliki dan, još jedna u nizu stvari koje radimo sa USAID-om. Koristim priliku da se zahvalim na kupljenim kartama za djecu Mjedenice, a posebno hvala i djeci što su danas s nama. Kontinuirano radimo na tome da djecu dovedemo na stadion i da se brinemo za njih", izjavio je Vukotić.

USAID je kupovinom desetogodišnjih ulaznica podržao gradnju tribine na Stadionu Grbavica te će omogućiti štićenicima JU Mjedenica besplatan odlazak na utakmice u organizaciji FK Željezničar u narednih 10 godina.

"Ovo je zabavan dan. USAID već godinama radi sve što može kako bi osobe s poteškoćama u razvoju imale ispunjen život u zajednici. Širom BiH i ovdje u Sarajevu, djeca sa poteškoćama i bez njih veoma su ponosna na svoj tim, a to je Željezničar. Zaista smo oduševljeni što smo mi i djeca pozvani na ovaj lijepi stadion, kako bismo odigrali utakmicu protiv igrača Željezničara. Sretni smo zbog napretka izgradnje stadiona", rekao direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH Peter Duffy.

Dio atmosfere s Grbavice prenosimo vam fotografijama u galeriji.