Plavi prošli dalje
109

Željezničar ubjedljivo savladao Mladost u osmini finala Kupa BiH

E. B.
FOTO: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba
Nogometaši Željezničara bez problema su se plasirali u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi su na Grbavici u osmini finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH dočekali Mladost i slavili su ubjedljivim rezultatom 6:1.

Željezničar je pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu kada su dva pogotka postignuta u razmaku od samo tri minute.

U 23. minuti Mujezinović je lijepo uposlio Zajmovića koji izlazi na Velića i rutinski ga matira za 1:0.

U 26. minuti na semaforu je stajalo 2:0. Zajmović je šutirao, Velić je odbranio, a na odbijenu loptu natrčava Zec i posprema je u mrežu za 2:0.

Prednost Plavih u prvom poluvremenu mogla je biti i ubjedljivija, no Velić je u nekoliko navrata sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

U 58. minuti Željezničar je stigao do trećeg pogotka. Zec je išao sam ka Velićevom golu, štoper gostiju Hasić je pokušao izbiti loptu, no poslao je preko svog golmana i postigao veoma efektan autogol za 3:0.

Mladost je do počasnog pogotka stigla u 65. minuti kada je lijep pogodak sa ivice kaznenog prostora postigao Mujarić.

U 73. minuti Zajmović je pogodio glavom za 4:1, a samo dvije minute kasnije Mujezinović je postigao i peti pogodak za Plave.

Konačnih 6:1 postavio je Zec u 79. minuti susreta.

Osmina finala Kupa BiH

Željezničar - Mladost 6:1 Zrinjski - Sloboda 2:0 Olimpik - TOŠK 3:0

Ljubić - GOŠK 0:2 Zvijezda 09 - Borac 0:6 Rudar Prijedor - Rudar Kakanj 0:0 (4:5) Tuzla City - Velež 1:0 Široki Brijeg - Sarajevo (u toku)