Najava 11. kola
13

Željezničar u Tuzli brani lidersku poziciju, derbi crno-crvenih na Bilinom Polju

K. H.
Detalj s prošlogodišnjeg duela Tuzla Cityja i Željezničara (Foto: D. Z./Klix.ba)
Detalj s prošlogodišnjeg duela Tuzla Cityja i Željezničara (Foto: D. Z./Klix.ba)
Utakmicama 11. kola nastavlja se nogometna Premijer liga BiH, a derbi će se igrati na Tušnju gdje će Tuzla City dočekati FK Željezničar.

Željezničar je trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli sa 22 osvojena boda, dva više od Tuzla Cityja koji je na diobi drugog mjesta sa Sarajevom. Ekipa Mladena Bošnjakovića nedavno je doživjela poraz u Mostaru od Veleža rezultatom 2:1, dok su Plavi na svom terenu porazili Zvijezdu 09 s ubjedljivih 6:0.

Osimovi izabranici kao da su pronašli pravu formu u posljednje vrijeme, što posebno raduje njihove navijače, ali danas su im u Tuzli potrebni bodovi kako bi zadržali lidersku poziciju pred još jednu gostujuću utakmicu koju naredne sedmice igraju protiv Borca.

"Bio bih zadovoljan remijem jer bismo nakon 11. kola ostali prvi na tabeli, jedino ako Sarajevo pobijedi sa 10 razlike... Igramo protiv ekipe koja je druga na tabeli i koja je imala težak raspored, ali su svejedno sakupili 20 bodova. Smatramo ih konkurentima, trenutno je tako i ja mislim da su oni zasluženo na ovom mjestu. Faktor publike može biti otežavajući i olakšavajući. Oni nemaju pritisak s te strane, jer što imaš više publike, onda ti je i pritisak veći. Oni imaju kvalitet, mogu postići golove na razne načine, a mislim da su kompletni od golmana do napadača", rekao je Osim u najavi utakmice te je posebno izdvojio Crnkića za kojeg je rekao da je opasan "kao plin".

Susret na Tušnju se igra u terminu od 16:00 sati, a u isto vrijeme počinje meč između Zvijezde 09 i Radnika iz Bijeljine.

U posljednjem meču dana, Čelik će na Bilinom Polju dočekati Slobodu, a taj meč na rasporedu je u 19:00 sati.

Bit će ovo ujedno i duel dva stara rivala koja imaju velikih problema u posljednje vrijeme, a i jedna i druga ekipa u ovaj meč ulaze nakon dva uzastopna poraza. Čelik je izgubio od Zrinjskog i Radnika, dok je Sloboda poražena od Mladosti i Zrinjskog.

"Odigrali smo dvije utakmcie u gostima (Zrinjski i Radnik) i nismo uspjeli pobijediti. Stvara nam se imperativ pobjede u narednim utakmicama koje igramo kod kuće. Protiv Zrinjskog se nismo mogli pronaći u segmentu igre, a protiv Radnika je moja ekipa dala sve, bila je ravnopravna i mislim da nismo zaslužili da izgubimo utakmicu. Idemo dalje i moramo se okrenuti ka narednoj domaćoj utakmici i tražiti nova tri boda za normalan nastavak prvenstva", kazao je Babić, trener NK Čelik.

Raspored 11. kola Premijer lige:

-subota

Tuzla City - Željezničar Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina Čelik - Sloboda

-nedjelja

Mladost - Sarajevo Zrinjski - Široki Brijeg Borac - Velež