Premijer liga BiH
418

Željezničar u sudijskoj nadoknadi pobijedio Široki i prekinuo niz poraza

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara pobijedili su na Grbavici Široki Brijeg rezultatom 2:1 u posljednjem susretu 9. kola Premijer lige i prekinuli su niz od pet uzastopnih poraza.
Široki je bolje otvorio susret i prijetio je u 18. minuti kada je Ćavar snažno šutirao s distance, ali ravno u Muftića.

Deset minuta kasnije Široki je propustio zicer za vodstvo. Prvo je udarac Ćavara sa 20-ak metara kratko odbio Muftić, a nakon odbijanca, Musa je sa pet metara šutirao, ali je golman Želje fenomenalno odbranio.

Plavi su se probudili u finišu prvog poluvremena i poveo je u 39. minuti. Amoah je divno proigrao Semira Štilića, a ovaj rutinski matirao Tomića za vodstvo Želje 1:0.

U 44. minuti Cocalić je akrobatskim udarcem glavom pogodio prečku i ostalo je 1:0 nakon prvog poluvremena.

U nastavku su gosti pokušali izmjenama promijeniti tok utakmice, a to im se isplatilo u 53. minuti kada je rezervista Chinedu sjajno uposlio Kpana, a ovaj se majstorski oslobodio Galića i efektnim udarcem poravnao na 1:1.

Uslijedio je pritisak Željezničara koji je prijetio u 57. minuti preko Štilića, ali Tomić je odbranio, da bi nakon kornera Cocalić šutirao glavom, ali lopta je na gol-liniji pogodila jednog igrača gostiju.

U 74. minuti Željo je propustio šansu utakmice. Amoah je pobjegao odbrani Širokog, loptu odložio za Drlju koji je topovski šutirao iz čiste situacije, ali lopta je pogodila prečku.

U 86. minuti zatresla se mreža Širokog, ali je Krpić prethodno bio u ofsajdu, te je pogodak poništen. I kada se činilo da će ostati 1:1, Krpić je u 93. minuti glavom nakon prekida pogodio za 2:1 i veliku pobjedu Željezničara.

Željezničar će u narednom kolu gostovati Sarajevu, dok Široki Brijeg dočekuje Igman.

Rezultat i strijelci:

Željezničar - Široki Brijeg 2:1 (Štilić 39', Krpić 90+3' / Kpan 53')

Tabela:

Standings provided by Sofascore