Kup BiH
63

Željezničar u sjajnoj atmosferi razbio Rudar iz Han Bile, Zec zaigrao i pogodio

K. H.
Foto: Adem Ćatić, www.fkzeljeznicar.ba
Nogometaši Željezničara ubjedljivo su pobijedili Rudar iz Han Bile u meču 1/16 finala Kupa BiH rezultatom 6:0 te tako izborili plasman među 16 najboljih ekipa u najmasonijem bh. nogometnom takmičenju.

Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi na stadionu Han Bila gdje su domaćini do posljednjeg mjesta ispunili tribine, a uz to su i brojni navijači bili na drugim mjestima van ograde odakle su tražili prostor za gledanje utakmice.

Ipak, velika podrška navijača s tribina nije pomogla domaćim igračima koji su već u četvrtoj minuti primili gol, a za vodstvo Željezničara je pogodio Zdunić.

Imali su igrači Rudara nakon toga nekoliko šansi pred golom Plavih, no nisu uspjeli savladati Muftića, a kazna je stigla u finišu prvog poluvremena kada je Bojo pogodio za 2:0.

Foto: FK Željezničar/Facebook
Foto: FK Željezničar/Facebook

Nakon toga Željezničar je u drugom poluvremenu u potpunosti preuzeo kontrolu nad igrom, a Plavi su u nastavku postigli još četiri pogotka.

Pitanje pobjednka riješio je oporavljeni Ermin Zec golom u 55. minuti, da bi nakon njega još pogađali Mekić, Osmančević koji je postigao autogol i na kraju Jaganjac koji je pogodio za konačnih 6:0.