Premijer liga BiH
10

Željezničar u derbiju protiv Zrinjskog, Sloboda dočekuje poljuljano Sarajevo

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi veliki derbi između Željezničara i Zrinjskog, a zanimljivo će biti i u Tuzli gdje izuzetno motivisana Sloboda dočekuje poljuljano Sarajevo.

Nakon pobjede Tuzle Cityja u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti rezulatom 1:0 i remija između Radnika i Krupe, utakmicom u Gabeli između GOŠK-a i Zvijezde 09 bit će nastavljeno treće kolo Premijer lige.

GOŠK još uvijek traži prve bodove u ovoj sezoni nakon poraza od Željezničara i Zrinjskog, dok je novi premijerligaš Zvijezda 09 u prva dva kola zabilježila dva remija. I jednoj i drugoj ekipi su potrebni bodovi u ovom meču, prije svega se to odnosi na domaći GOŠK, a meč se igra s početkom u 17:30 sati.

Na stadionu Tušanj u Tuzli od 19:00 sati sastat će se stari rivali Sloboda i Sarajevo. Tuzlanski klub nakon prva dva kola ima samo jedan bod, a u ovom meču prvi put će na klupi sjediti Zlatan Nalić koji je nedavno preuzeo ekipu. S druge strane, Sarajevo će nakon blamaže na Koševu u uzvratnom meču 2. pretkola Evropske lige gdje su od Atalante izgubili sa 8:0 tražiti iskupljenje od navijača i drugu pobjedu u ovoj sezoni.

Zanimljivo će biti i u Širokom Brijegu gdje gostuje zenički Čelik. Crno-crveni su u drugom kolu ostvarili veliku pobjedu protiv Željezničara te će prepuni samopouzdanja putovati na Pecaru, dok domaći tim nakon pobjede i remija u prva dva kola traži nova tri boda s kojima bi nakon prva tri kola mogli biti lideri na tabeli.

Posljednji meč 3. kola igra se na Grbavici, a veliki derbi odigrat će Željezničar i Zrinjski. Plavi su porazom od Apollona na Kipru završili svoj evropski put, dok su Plemići pobjedom protiv Vallette napokon prošli jednu fazu u Evropi i u 3. pretkolu igrat će protiv bugarskog Ludogoreca.

Parovi 3. kola Premijer lige BiH:

subota:

Radnik - Krupa 2:2 Mladost - Tuzla City 0:1

nedjelja:

GOŠK - Zvijezda (17:30) Sloboda - Sarajevo (19:00) Široki Brijeg - Čelik (20:30) Željezničar - Zrinjski (21:00)