Premijer liga BiH
35

Tok utakmice / Željezničar - Tuzla City 1:0

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekali Tuzla City i slavili su rezultatom 1:0.
- kraj utakmice. Željezničar - Tuzla City 1:0.

90+1' - Igrat će se još četiri minute.

87' - Velika prilika za Tuzla City! Crnkić je izašao sam na Kjosevskog u petercu, Stevanović mu je bio iza leđa, a napadač gostiju je pao kao pokošen. Gosti su tražili penal, ali je Topalović pokazao da se igra nastavi i nije želio dosuditi penal.

86' - Velika prilika za Željezničar! Nova šansa za Lendrića! Izašao je sam na Muminovića, zaobišao ga, ali je otišao previše ukoso i propala je velika prilika za Plave!

83' - Fejzić se povrijedio i mora biti zamijenjen. Golmana Tuzlaka navijači Plavih su ispratili aplauzima s obzirom da se nije nesportski ponašao i "krao" vrijeme što se često može vidjeti na bh. terenima. Muminović će braniti za goste do kraja utakmice.

79' - Velika prilika za Željezničar! Sada je Lendrić imao stopostotnu šansu! Lopta je uz dosta sreće stigla do napadača Plavih koji izlazi sam na Fejzića, ali golman Tuzlaka sjajno brani!

72' - Velika prilika za Željezničar! Zamalo 2:0! Nakon duge akcije Veselinović je primio loptu pred petercom, ali je pokušao atraktivno i upropastio akciju!

69' - Plavi sada čuvaju loptu u svom posjedu, ali su i dalje na polovini gostujuće ekipe. Ipak, čini se da neće po svaku cijenu ići po drugi pogodak.

59' - Velika prilika za Željezničar! Sada su Plavi mogli postići i drugi pogodak! Fejzić brani šut Veselinovića iz peterca, potom Nukić spašava sa gol-linije nakon šuta Štilića, a Fejzić je ponovo intervenisao nakon šuta Sadikovića! Sve ovo se desilo u razmaku od pet sekundi...

50' - GOOOL!!! Semir Štilić! Plavi su poveli iz tog slobodnog udarca, a eurogol je postigao kapiten ekipe!

47' - Crveni karton za Tuzla City! Kostić je srušio Ramovića u gol-šansi i arbitar Topalović ga je poslao u svlačionicu! Bio je to drugi žuti karton za defanzivca gostiju, iako je mogao dobiti i direktan crveni karton zbog ovog starta!

46' - Željezničar je krenuo ofanzivno i u drugih 45. minuta. Štilić je napravio dar-mar po desnoj strani, ali ipak je odbrana gostiju uspjela otkloniti opasnost.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

- kraj prvog poluvremena. Željezničar - Tuzla City 0:0.

45+1' - Igrat će se još dvije minute sudijske nadoknade.

44' - Velika prilika za Željezničar! Štilić je izveo šesti korner, Sadiković loše šutira, lopta se odbija do Kosorića koji sa sedam metara šutira veoma loše!

- PROMJENA REZULTATA NA PECARI: Široki Brijeg - Zrinjski 1:1 (Ćorić 36')!

36' - Sadiković šutira iz slobodnog udarca sa 20 metara, lopta odlazi tik pored gola gostiju!

35' - Deset minuta do kraja prvog poluvremena. Plavi i dalje dominiraju, no odbrana Tuzla Cityja u proteklih nekoliko minuta nije bila na velikim iskušenjima.

- PROMJENA REZULTATA NA PECARI: Široki Brijeg - Zrinjski 0:1 (Filipović 27')!

29' - Prvi korner za Tuzla City. Izveo ga je Arežina, bez opasnosti po Kjosevskog.

19' - Plavi su izveli još jedan korner, a potom imali još jednu dobru priliku preko Veselinovića koji je neprecizan sa desetak metara. Gol "visi u zraku".

16' - Nova sjajna akcija Plavih! Kombinovali su Štilić, Ramović i Alispahić, a Fejzić krajnjim naporom brani udarac Alispahića i odbija loptu u korner. Nakon kornera odbrana gostiju je otklonila opasnost.

14' - Novi pokušaj Veselinovića! Krilni napadač Plavih je primio loptu na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao u bliži ugao, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

10' - U prvih desetak minuta plavi su mnogo bolji rival i odbrana Tuzla Cityja ima mnogo posla.

6' - Veselinović šutira sa 20 metara, Fejzić brani. Plavi su krenuli ofanzivno od prve minute.

3' - Željezničar je izveo i drugi korner, ovaj put Ramović se u gužvi u petercu nije snašao.

2' - Plavi su već stigli do prvog kornera, no bez opasnosti po Fejzića.

1' - Susret je počeo!

17:59 - Sve je spremno za početak susreta.

17:57 - Igrači izlaze na teren uz, već sad tradicionalne, taktove "Grbavice"

17:53 - Glavni arbitar meča je Sabrija Topalović iz Zenice. Asistenti su Damir Lazić iz Brčkog i Mirza Demir iz Kaknja.

17:49 - Za Tuzla City igraju: Fejzić, Kostić, Šarčević, Kulović, Morris, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Arežina i Ubiparip.

17:48 - Sastav Željezničara izgleda ovako: Kjosevski, Stevanović, ikić, kosorić, Pavić, Sadiković, Ramović, Štilić, Alispahić, Veselinović i Lendrić.

17:44 - Susret Široki Brijeg - Zrinjski također počinje u 18 sati. O pogocima sa tog meča ćemo vas redovno obavještavati.

17:43 - Gosti iz Tuzle se nalaze na petom mjestu, ali bi pobjedom čak imali šanse završiti drugi krug čak na trećem mjestu ukoliko Široki Brijeg savlada Zrinjski.

17:42 - Domaćin se nalazi na drugom mjestu na tabeli i ukoliko zabilježe trijumf za vodećim Sarajevom će zaostajati tri boda pred treći krug prvenstva.

17:40 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos susreta Željezničar - Tuzla City. Duel 22. kola Premijer lige BiH igra se na Grbavici, a počinje u 18 sati.