Premijer liga BiH
39

Tok utakmice: Željezničar - Tuzla City 4:2

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara i Tuzla Cityja večeras od 21:00 sat igraju utakmicu 5. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na portalu Klix.ba možete pratiti uživo tekstualni prijenos susreta sa stadiona Grbavica.

90+5' - Gotova je utakmica, Željezničar je pobijedio rezultatom 4:2.

90+4' - Hajdarević je dobio žuti karton.

90+2' - Dvostruka izmjena kod Plavih. Izašli su Hodžić i Štilić, a ušli Mekić i Beća.

88' - Novi žuti kartoni za Tuzlake. Ovaj put su javne opomene zaradili Karjašević i Eleouet.

82' - GOOOOOL! Tuzla City je smanjio rezultat, a sada je strijelac Veselinović. Mišić je uputio odličan šut iz slobodnog udarca, pogodio je stativu, a na odbijenu loptu naletio je bivši igrač Plavih Veselinović i dodatno smanjio vodstvo Želje.

81' - Hodžić je sada dobio žuti karton nakon žestokog starta. Ujedno je velika prilika za Tuzlu.

79' - Izmjena kod Plavih. Umjesto dvostrukog strijelca Gasala ušao je Šehić.

77' - GOOOOOL! Tuzla smanjuje rezultat na 4:1, a strijelac je bio Smailagić! Korpulentni ofanzivac Tuzle je bio prvi na odbijenoj lopti nakon odbrane Bendera i zatresao je mrežu domaćeg tima.

68' - Kakva prilika za Željezničar! Štilić se našao iskosa s desne strane gotovo neometan, uputio je udarac, ali je Brajlović odlično odbranio.

65' - Prva izmjena u Željezničaru. Umjesto Haračića u igru je ušao Beganović.

62' - Trostruka izmjena u ekipi Tuzle. Izašli su Karić, Nukić i Coulibaly, a ušli su Veselinović, Eleouet i Dario.

61' - GOOOOOL! Željezničar vodi 4:0 nakon gola Santosa iz penala. Brajlović nije prozreo namjere Brazilca i to je novo slavlje za Plave.

59' - Novi penal za Željezničar! Ponovo je Nukić igrao rukom, a Štilić je prepustio izvođenje penala Santosu. Jović je zamijenio i golmana pa je umjesto Fejzića u igru ušao Brajlović.

53' - GOOOOL! Željezničar vodi 3:0, a strijelac je ponovo Gasal! Haračić je izbacio u prostor Gasala koji se sjurio ka Fejziću i onda ga rutinski savladao.

47' - GOOOOL! Željezničar vodi 2:0, a strijelac je bio Gasal! Štilić je ponovo izveo dobar korner, Hodžić odlično šutirao glavom, ali Fejzić još bolje odbranio. Ipak, po njegovu žalost, lopta se odbila do Gasala koji je bez problema posprema u mrežu za 2:0 i erupciju oduševljenja na Grbavici.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Jović je već izvršio izmjenu, umjesto Mešinovića ušao je Smailagić.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Željezničar ima zasluženo vodstvo rezultatom 1:0, a strijelac je bio Štilić iz penala.

42' - Prvi žuti karton i za Željezničar, a dobio ga je Gasal.

39' - GOOOOOL! Željezničar vodi 1:0! Štilić je poslao Fejzića u jednu, a loptu u drugu stranu za zasluženo vodstvo Plavih.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

38' - Penal za Željezničar! Santos je po ko zna koji put probio po lijevoj strani. Sjurio se u šesnaesterac, a nakon dueal Nukić je igrao rukom. Sudija je odmah pokazao na bijelu tačku, a Nukiću je dao novi žuti karton za Tuzlake.

36' - Izuzetno gruba igra gostiju pa imamo već treći žuti karton. Dobio ga je Mešinović nakon žestokog starta nad Vegom.

33' - Kakva šansa za Željezničar ponovo! Nukić je nespretno reagovao i pogrešno dodao loptu prema svom golmanu. Sve je to pratio Santos i izašao je sam pred Fejzića, ali je golman Tuzle prozreo namjere napadača Plavih i spasio svoj tim gola.

30' - Odmah i drugi žuti karton za Tuzlu. Ovaj put je opomenu dobio Karić jer je namjerno prekinuo kontranapad igrajući rukom.

26' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Mehidić nakon prigovora.

25' - Cocalić je sada zaprijetio glavom nakon dobrog centaršuta Štilića iz kornera. Ipak, lopta je otišla iznad gola.

22' - Sredina je prvog poluvremena. Nakon početnog pritiska domaćih, Tuzla se oslobodila i sada gledamo uglavnom igru na sredini terena.

16' - Nova velika prilika za Plave! Ne treba ni spominjati da je Santos ponovo probio po lijevoj strani i uposlio Štilića. Iskusni ofanzivac Želje je prvi put bio izblokiran, a onda mu se nakon drugog pokušaja ispriječila stativa. Tuzla City ima puno sreće večeras.

9' - Kakva prilika i promašaj za Željezničar! Ponovo je Santos bio nezaustavljiv na lijevoj strani. Prošao je bez problema pored dva defanzivca gostiju i uposlio Haračića koji je s pet metara promašio prazan gol. Bio je ovo jedan od najvećih promašaja sezone.

6' - Nakon početnog ispitivanja snaga, Željezničar je imao dobru priliku. Santos je kao brzi voz prošao pored dva nogometaša, a onda u šesnaestercu uposlio Haračića kojeg u posljednji tren blokira golman Fejzić i šalje loptu u korner.

1' - Počela je utakmica na stadionu Grbavica. Plavi imaju veliku podršku nekoliko hiljada svojih navijača.

20:55 - Glavni sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega, a pomoćnici su Josip Čolić (Kupres) i Davor Beljo (Mostar). Četvrti sudija je Sabrija Topalović (Zenica), a delegat Haris Idrizović (Konjic). Sve je spremno za početak utakmice.

20:50 - Željezničar i Tuzla City su posljednji put igrali u aprilu kada je utakmica završena bez pogodaka, a posljednji duel ovih rivala na Grbavici okončan je pobjedom gostiju rezultatom 4:2. Ovaj meč je odigran u okviru Kupa Bosne i Hercegovine.

20:45 - Za razliku od Željezničara, Tuzla City je odigrao dvije utakmice manje zbog obaveza u Evropi te su već osvojili četiri boda. Posebno je impresivna bila pobjeda u prošlom kolu u gostima protiv Sarajeva (1:5) pa se s pravom nadaju dobrom rezultatu i večeras na Grbavici.

20:40 - Željezničar se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli Premijer lige BiH s pet osvojenih bodova iz četiri odigrane utakmice. Prvi poraz doživjeli su u prošlom kolu kada su poraženi u gostima kod Veleža (3:1) pa će se pokušati danas iskupiti pred svojima navijačima.

20:35 - Stigli su nam i sastavi za večerašnji duel. Trener Edis Mulalić je napravio nekoliko promjena i odlučio se za početnu postavu: Josip Bender, Marin Galić, Amar Drina, Edin Cocalić, Stjepan Vego, Armin Hodžić, Haris Hajdarević, Hamza Gasal, Semir Štilić, Rodrigues Clerismario Santos i Dženan Haračić.

U odnosu na meč protiv Veleža, Mulalić je u prvi tim uvrstio Bendera, Drinu, Vegu i Hajdarevića, a izostavio Muftića, Malića, Kosorića i Mekića.

Trener gostiju Dragan Jović je odlučio izvesti identičnu postavu kao protiv Sarajeva (5:1) pa će od prve minute igrati: Nevres Fejzić, Ajdin Nukić, Mićo Kuzmanović, Huso Karjašević, Harun Karić, Belmin Mešinović, Jasmin Čeliković, Petar Mišić, Ante Hrkač, Damir Mehidić i Amadou Coulibaly. 20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 5. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Ovaj susret se igra na stadionu Grbavica s početkom od 21:00 sat.