Kup BiH
1.5k

Željezničar treći put u sedam dana savladao Široki Brijeg i plasirao se u polufinale

Piše: K. H.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Ekipa Željezničara slavila je protiv Širokog Brijega u odgođenom susretu četvrtfinala Kupa BiH, a nakon pobjede na Pecari u prvom susretu, ekipa Admira Adžema na Grbavici je u uzvratnom meču slavila rezultatom 2:0.

Meč između Željezničara i Širokog Brijega trebao se odigrati u srijedu od 18 sati, ali je zbog velike magle sudija Dragan Petrović odlučio odgoditi susret te ga pomjeriti za četvrtak od 13 sati.

Široki Brijeg je u uvodnim minutama krenuo agresivno prema golu sarajevskog kluba s obzirom na rezultatski zaostatak iz prvog meča, ali je trenutno prvoplasirana ekipa u Premijer ligi BiH u sedmoj minuti stigla u prednost. Strijelac pogotka za vodstvo Plavih bio je Jovan Blagojević koji je dobrim udarcem s 20 metara savladao Bilobrka za 1:0.

Loš teren uveliko je otežao igračima i jedne i druge ekipe da kroz igru pokušaju stići do pogotka, a po jednu veliku priliku i Željezničar i Široki Brijeg imali su u 28. minuti kada je Ubiparip šutirao preko gola iz odlične situacije, da bi na drugoj strani Kjosevski odbranio udarac Lončara koji je bio sam pred golom Plavih.

Pitanje pobjednika i putnika u polufinale Kupa BiH bilo je poznato u 54. minuti. Zakarić je primio loptu na desnoj strani, centrirao u kazneni prostor Širokog Brijega, a na pravom mjestu bio je Asim Zec koji glavom loptu šalje u praznu mrežu.

Do kraja meča Široki Brijeg je pokušao stići do utješnog pogotka, ali nije bilo pogodaka pa je meč završen pobjedom domaće ekipe rezultatom 2:0.

Pored Plavih u polufinalu Kupa BiH nalaze se ekipe Slobode, Krupe i Zvijezde 09.