Utvrđuju se činjenice
87

Željezničar suspendovao direktora Mirsada Šiljka zbog licence za Evropu

Klix.ba
Mirsad Šiljak (Foto: H. M./Klix.ba)
Mirsad Šiljak (Foto: H. M./Klix.ba)
FK Željezničar je saopćio da je suspendovao direktora Mirsada Šiljka nakon što klub nije dobio licencu za evropska takmičenja.

Nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje NS BiH kojom je Željezničaru uskraćena licenca za takmičenja u Evropi, održana je Vanredna sjednica Upravnog odbora na kojoj su usvojene naredne dvije odluke:

  • FK Željezničar ispunio je sve obaveze po pitanju zahtjeva za licenciranje i očekuje dobijanje licence nakon zasjedanja Drugostepene komisije NS BiH te iskazane žalbe prema istoj koja će biti podnijeta u zakonskom roku

  • Radi utvrđivanja razloga nedobivanja licence na Prvostepenoj komisiji NS BiH Upravni odbor u skladu sa Statutom kluba donio je Odluku o suspenziji direktora kluba do konačnog utvrđivanja činjenica.

U skladu sa Statutom u idućem periodu poziciju v.d. direktora kluba obavljat će potpredsjednik Upravnog odbora gospodin Jasmin Badžak.

Glavni razlog zbog kojeg tim s Grbavice nije dobio licencu je kašnjenje uplate duga bivšem treneru Slavku Petroviću, što je ranije potvrđeno za portal Klix.ba iz Komisije.

"Cijeneći trenutnu situaciju Upravni odbor će na sjednici koja će biti zakazana odmah nakon Odluke Drugostepene komisije donijeti odluku i obavijestiti navijače o sljedećim aktivnostima u cilju nesmetanog djelovanja kluba u narednom periodu i neophodnim koracima koje je potrebno poduzeti", saopćeno je s Grbavice.