Pobjeda Plavih
37

Željezničar Štilićevom majstorijom iz slobodnog udarca savladao Tuzla City na Grbavici

F. Z.
FK Željezničar - FK Tuzla City (Foto: I. Š./Klix.ba)
FK Željezničar - FK Tuzla City (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara dočekali su večeras u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica ekipu Tuzla Cityja, a domaćin je slavio rezultatom 1:0.

Željezničar je preuzeo inicijativu na terenu već od prve minute susreta, a prvu ozbiljniju priliku imao je Mladen Veselinović, ali je šutirao pored lijeve stative gola gostujuće ekipe. Nastavio je Željezničar da prijeti na krilima sjajnog Semira Štilića, ali je Tuzla uspjela odoljeti napadima ekipe Amara Osima u prvih 30 minuta utakmice.

Željezničar je u 36. minuti susreta pokušao iz slobodnog udarca, ali je Damir Sadiković bio neprecizan. Veliku priliku u 44. minuti susreta nakon gužve u šesnaestercu imao je Aleksandar Kosorić, ali je defanzivac Plavih loše šutirao. Ostalo je nakon prvih 45 minuta na Grbavici 0:0.

Tuzla City je u 50. minuti susreta ostao sa deset igrača. Kostić je dobio drugi žuti karton nakon što je zaustavio Ramovića u prodoru. Slobodni udarac je izveo Štilić i još jednom majstorijom donio prednost ekipi s Grbavice.

Mogao je Željezničar do dva gola prednosti u 59. minuti susreta. Pokušao je prvo Veselinović, ali je Fejzić odbranio, potom je šutirao Štilić, a njegov pokušaj izblokirao je Nukić. Pokušao je potom i Sadiković, ali je Fejzić još jednom zaustavio pokušaj nogometaša Željezničara.

Prijetili su potom Plavi preko Lendrića nakon centaršuta Štilića i povratne lopte Ramovića, a nakon toga je pokušao i Veselinović, ali se rezultat nije mijenjao. Fejzić je u 80. minuti susreta još jednom uspio zaustaviti pokušaj Lendrića i spriječiti Željezničar da dođe do dva gola prednosti.

U 83. minuti susreta teren je zbog povrede u redovima Tuzla Citya morao napustiti danas odlični Fejzić, a zamijenio ga je Muminović. Gosti su nakon jednog duela u šesnaestercu Željezničara u 88. minuti susreta tražili jedanaesterac, ali se sudija nije oglasio. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Plave.

Željezničar je drugi na tabeli sa 42 osvojena boda, tri manje od Sarajeva i četiri više od trećeplasiranog Zrinjskog. Tuzla City je peti sa 35 osvojenih bodova.

Tabela: