Premijer liga BiH
14

Željezničar šokantno izgubio od Širokog Brijega i prepustio Sarajevu prvo mjesto

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Ekipa Željezničara je šokantno poražena u posljednjem susretu 17. kola Premijer lige BiH od Širokog Brijega na stadionu Grbavica rezultatom 2:1.

Bagarić je u 34. minuti utišao Grbavicu kada je matirao Erića, a već u narednom napadu Plavi su mogli izjednačiti kada je Veselinović srušen u kaznenom prostoru i arbitar Bjelica je pokazao na penal. No, Krpić je pogodio stativu.

Ipak, u 42. minuti nakon sjajne akcije Štilić je pogodio za 1:1 i na poluvrijeme se otišlo pri tom rezultatu.

U drugom poluvremenu Željo je dominirao, no hladan tuš na Grbavici pred 4.500 navijača desio se u 90. minuti kada je Ćorić iz penala pogodio za konačnih 2:1.

Ovim porazom Plavi su prepustili prvo mjesto na tabeli gradskom rivalu Sarajevu.

TOK UTAKMICE:

- kraj utakmice. Željezničar - Široki Brijeg 1:2.

90' - GOOOL!!! Široki Brijeg vodi! Ćorić je siguran sa bijele tačke!

90' - Penal za Široki Brijeg! Erić je srušio Bagarića!

88' - Kakva šansa za Željezničar! Ovo je bilo zaista teško promašiti! Štilić je uposlio Ramovića koji izlazi sam na Zlomislića, ali šutira pored gola!

85' - Stanić mijenja Stevanovića. Ovo je posljednja izmjena koju je napravio Osim.

84' - Druga izmjena u redovima gostiju. Angelov izlazi iz igre, a ulazi Jurić.

82' - Velika šansa za Željezničar! Zajmović je bio u stopostotnoj šansi, ali se nije najbolje snašao u situaciji jedan na jedan sa Zlomislićem!

75' - Izmjena u Širokom Brijegu. B. Vukoja ulazi u igru umjesto Marića. Alispahić izlazi u redovima Plavih, a ušao je Bojo.

67' - Prva izmjena na utakmici. Veselinović izlazi, Zajmović ulazi u igru.

60' - Sat vremena igre je prošlo na Grbavici. Ritam igre je pao u odnosu na prvo poluvrijeme. Plavi stežu obruč oko gola gostiju, a Veselinovićev promašen zicer je najopasnija situacija u drugom poluvremenu.

52' - Drugi žuti karton na susretu. Osmanković ga je dobio. Sada oba štopera Plavih imaju žute kartone.

49' - Nova stopostotna prilika za Želju! Štilić je uposlio Veselinovića koji izlazi sam na Zlomislića, a golman gostiju sjajno brani u situaciji jedan na jedan!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Plavi su odmah zaprijetili preko Stevanovića, ali se rezultat nije promijenio.

- kraj prvog poluvremena. Željezničar - Široki Brijeg 1:1.

42' - GOOOL!!! Željezničar je izjednačio! Kontranapad Plavih po desnoj strani, Ramović je pronašao Štilića u petercu gostiju, a iskusni veznjak rutinski postiže pogodak za 1:1.

36' - Krpić je promašio penal! Kapiten Plavih je pogodio stativu, a lopta se odbila od Zlomislića u polje!

35' - Penal za Željezničar! Čim su Plavi krenuli sa centra Veselinović i Cipetić su se borili za loptu po lijevoj strani, Zlomislić je pokosio obojicu i Bjelica je pokazao na bijelu tačku!

34' - GOOOL!!! Široki Brijeg vodi! Nakon duge akcije po lijevoj strani pogodio je Bagarić!

30' - Pola sata igre na Grbavici. Širokobriježani su se oslobodili početnog pritiska Želje i sada gledamo veoma otvorenu utakmicu.

25' - Domaći igrači su sada tražili penal. Matić se okliznuo, Ramović ga je pokušao preskočiti kako bi došao do lopte i pao je preko njega, a Bjelica je pokazao da se igra nastavi.

21' - Nova velika prilika za Željezničar! Nakon sjajne akcije Krpić je imao zicer, ali je veoma loše šutirao. U nastavku akcije Štilić šutira pored gola.

19' - Bogičević je prvi igrač koji je dobio žuti karton danas.

10' - Širokobriježani su nakon deset minuta igre stigli do prvog kornera kada je Kovačić šutirao, lopta je išla pod samu prečku, ali je Erić izbacio u korner.

3' - Zlomislić je nakon kornera još jednom sjajno intervenisao! Ponovo je šutirao Osmanković. Drugi korner za Plave. Nakon kornera Krpić loše šutira, Zlomislić upisuje treću odbranu.

2' - Stopostotna prilika za Željezničar! Osmanković se iznenada našao u šansi, ali Zlomislić brani njegov udarac i Plavi su dobili korner!

1' - Susret je počeo. Prvi sa centra krenuli su nogometaši Širokog Brijega.

Željezničar ima imperativ pobjede u ovom susretu nakon što je Sarajevo jučer savladalo Velež i odvojilo se na liderskoj poziciji sa tri boda prednosti.

Širokobriježani igraju promjenjivo i na Grbavici se sigurno neće braniti, te nas očekuje veoma uzbudljiva utakmica.

Za Željezničar od prve minute igraju: Erić, Stevanović, Bogičević, Osmanković, Pavić, Sadiković, Ramović, Štilić, Alispahić, Veselinović i Krpić.

Sastav Širokog Brijega: Zlomislić, Cipetić, Matić, Barišić, Ćorić, Angelov, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić i Enin.

Glavni arbitar susreta je Vladimir Bjelica iz istočnog Sarajeva.

Jučer su odigrani susreti Velež - Sarajevo 1:2, Tuzla City - Čelik 1:0, Zvijezda 09 - Sloboda 1:1, Mladost - Radnik 0:4 i Borac -Zrinjski 0:0.