Liga za prvaka
168

Željezničar se porazom od Radnika u Bijeljini oprostio od titule prvaka

Piše: K. H.
Foto: Armin Herić/FK Željezničar
Ekipa Željezničara poražena je u meču 8. kola Lige za prvaka na gostovanju u Bijeljini kod Radnika, a konačni rezultat glasio je 1:0 za ekipu Mladena Žižovića.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, prvu pravu priliku na meču imao je Glišić, ali grešku Kjosevskog ispravio je jedan igrač Željezničara koji je loptu s linije izbacio u teren. Samo minutu nakon toga, Đurić je sjajno šutirao s 25 metara, ali je Kjosevski još ljepše odbranio njegov udarac.

Treba napomenuti da su gostujući igrači u devetoj minuti tražili kazneni udarac od sudije Grbića nakon starta Lučića nad Kajkutom, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukama.

Prvu pravu šansu u prvom poluvremenu Željezničar je imao u 41. minuti kada je Ubiparip glavom šutirao nakon kornera, ali je Lučić uz pomoć stative odbranio njegov udarac.

Željezničar je bio puno bolji protivnik u drugom poluvremenu, ali ekipa Admira Adžema jednostavno nije pronašla put do mreže Lučića. Velike prilike imali su Zakarić, Ubiparip i Zec, a kada to nisu pretvorili u pogodak, stigla je kazna.

Beširević je odigrao sjajan dupli pas sa Hadžićem i u situaciji jedan na jedan sa Kjosevskim lagano lobuje golmana Plavih i donosi velika tri boda svojoj ekipi.

Ovim porazom, Željezničar se faktički oprostio od borbe za titulu, a pitanje prvaka trebalo bi biti poznato već nakon meča između Zrinjskog i Širokog Brijega.

Tabela: