Odigrao 42 utakmice
119

Željezničar se oprostio od tragično preminulog bivšeg igrača Almira Raščića

H. H.
Almir Raščić (Foto: FK Željezničar)
Almir Raščić (Foto: FK Željezničar)
Bivši nogometaš Željezničara Almir Raščić, koji je prije deset dana napadnut u Goraždu gdje je i živio, preminuo je usljed ozbiljnih povreda, koje su mu nanijete, a klub s Grbavice oprostio se na društvenim mrežama od bivšeg igrača.
Nakon velike borbe ljekara za njegov život, nažalost je preminuo danas u pola 6.

"S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je preminuo Almir Raščić, bivši fudbaler Željezničara. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Raščić, prijateljima i svim ožalošćenima.

Almir Raščić je 42 puta nosio dres Željezničara. Rahmet ti duši", navodi se u objavi Plavih s Grbavice.

S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je preminuo Almir Raščić, bivši fudbaler Željezničara. FK Željezničar...

Posted by FK Željezničar on Monday, January 23, 2023
On je ranjen u glavu ispred stambene zgrade u Goraždu nakon čega je hitno prevezen za Sarajevo. Bio je u komi prethodnih 10 dana.

Policija još traga za njegovim napadačima, istraga je u toku, a uključene su sve relevantne agencije u BiH poput SIPA-e, FUP-a i drugih.

Kao ni napadači, policiji nije poznat ni motiv, a oni koji su ga poznavali su istaknuli da ga svi poznaju kao dobrog sportistu i čovjeka te da niko nije imao razloga za obračun.

Tokom karijere, Almir je bio član nogometnih klubova Goražde, Željezničar, Velež, Olimpik, Orašje i Zadar. Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova. Njihov otac je Muhidin Raščić, inače član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).