Nogomet
0

Željezničar se nada povoljnom rezultatu protiv Litexa

NINA
Željezničar u četvrtak u 19 sati u Bugarskoj igra revanš utakmicu 2. pretkola Kupa UEFA protiv Litexa.

Plave s Grbavice čeka vrlo težak posao da se plasiraju dalje jer je prvi susret, igran u Sarajevu, Litex riješio u svoju korist pobijedivši 2:1.

Iako su poraženi u prvom susretu, svi u taboru Željezničara u dobrom raspoloženju čekaju susret u Loveču i nadaju se povoljnom rezultatu.

''Igrat ćemo kao da prve utakmice nije ni bilo jer se igrači ne smiju opterećivati rezultatom. Krenut ćemo otvoreno s namjerom da se nadigravamo. Mislim da je naša prednost u tome da nemamo što izgubiti jer nas je Litex otpisao nakon prve utakmice. Tu trebamo tražiti svoju priliku da ostvarimo dobar rezultat jer čuda se ipak događaju. Najvažnije je da nema ozlijeđenih igrača i da su igrači koji su se žalili na ozljede, Avdija, Spahić, Kurt i Đoković, spremni za susret'', izjavio je Ismet Štilić, prvi pomoćnik Jirija Plišeka.

Pomoćni trener Željezničara nije želio otkriti sastav jer kaže da ni u stručnom štabu još ne znaju kojih će se jedanaest suprotstaviti Litexu.

Može se pretpostaviti da će Hasanspahić biti na golu, ispred njega Mulalić, Alihodžić, Kurt i Kajtaz, u veznom redu Joldić, Đoković, Gredić i Avdija, malo ispred Muharemović, a u vrhu napada Raščić.