Dramatična utakmica
205

Željezničar sa dva igrača više nakon preokreta jedva uspio savladati Mladost

Piše: E. B.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su nakon preokreta uz dosta muke jedva uspjeli savladali Mladost na stadionu Grbavica rezultatom 3:1 u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Igrači Željezničara su na početku utakmice pokušavali stići do pogotka, no Anel Šabanadžović i Sulejman Krpić nisu u prvih desetak minuta susreta promijeniti rezultat na semaforu.

Mladost je prvi put zaprijetila u 19. minuti kada je Filip Arežina šutirao, ali lopta je otišla pored gola.

U 26. minuti uslijedio je šok za domaće navijače na Grbavici. Arežina je izveo korner, a Gedeon Guzina glavom pogađa za vodstvo gostiju.

Mladost je ostala sa deset igrača u polju u 35. minuti. Djeljilj Asani je izašao iz igre kako bi mu se ukazala pomoć, a potom se vratio u teren bez dozvole arbitra Vladimira Bjelice.

Asani je već imao žuti karton od 13. minute, a Bjelica mu je pokazao drugu javnu opomenu i poslao ga u svlačionicu.

No, tu se noćna mora za Mladost nije završila. Samo šest minuta kasnije gosti su ostali sa još jednim igračem manje kada je drugi žuti karton dobio Edin Biber nakon što je srušio Mladena Veselinovića.

Plavi su prednost dva igrača više iskoristili u 45+2. minuti kada je nakon duplog pasa sa Jadrankom Bogićevićem Damir Sadiković ubacio loptu sa lijeve strane, a Sinan Ramović iz peterca pogađa za 1:1.

Prvu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu vidjeli smo tek u 69. minuti kada je Bogićević nakon kornera šutirao glavom, a Bahrudin Atajić sa gol-linije izbacuje loptu.

Plavi su do pobjede uspjeli stići u 77. minuti susreta. Srđan Stanić je pogodio stativu sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbila do Mateja Rodina koji je zakucao u rašlje za 2:1.

Mladost se nakon drugog primljenog pogotka otvorila i pokušala sa devet igraća stići do izjednačenja, što je dalo priliku Plavima da iz kontranapada ugrze Emila Velića.

Golman Mladosti je bio na visini zadatka u 81. minuti kada je sjajno zaustavio udarac Ramovića, no dvije minute kasnije ga je matirao Krpić za konačnih 3:1.