Pogodili Zec i Krpić
90

Željezničar rutinski slavio u gostima kod Mladosti i upisao prvu pobjedu ove sezone

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara rutinski su slavili u gostima kod Mladosti u Doboju kod Kaknja rezultatom 2:0 u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
U prvih dvadesetak minuta susreta na MGM Farm Areni nije bilo većih uzbuđenja, a prvu priliku imao je Željo kada je Sulejman Krpić pokušao, ali lopta odlazi pored gola domaće ekipe.

Mladost je uzvratila nakon pola sata igre kada je atraktivno petom pokušao Mario Crnički, ali su se Plavi uspjeli nekako odbraniti.

U finišu prvog poluvremena Plavi su zaprijetili preko Krpića i Asima Zeca, ali se rezultat nije promijenio.

U pauzi između dva poluvremena desio se incident na tribinama kada su se sukobili navijači gostiju Manijaci i lokalna policija, no situacija se ubrzo smirila, a početak drugog poluvremena je kasnio nekoliko minuta.

Plavi su poveli u 50. minuti. Mustafa Mujezinović, koji je na poluvremenu zamijenio Harisa Hajdarevića, je sjajno uposlio Zeca koji se dobro snašao ispred Semira Bukvića i poslao loptu u gol za 1:0.

Plavi su i pored vodstva nastavili napadati, a u 78. minuti još jednom je Bukvić morao po loptu u svoju mrežu. slobodan udarac sa desne strane je izveo Mladen Veselinović, a Krpić neometan sa deset metara glavom šalje loptu u mrežu za konačnih 2:0.

U sudijskoj nadoknadi susreta Plavi su mogli stići i do trećeg pogotka kada je Veselinović izborio penal, a rezervista Ermin Zec je pokušao atraktivno pogoditi sa bijele tačke. Nekadašnji reprezentativac BiH je pokušao pogoditi "panenkom", ali se obrukao i lopta je otišla preko gola.

U drugoj utakmici koja se igrala od 17:30 sati Radnik je u Bijeljini savladao Tuzla City rezultatom 3:0 pogocima Maksimovića (2) i Đurića.