Plavi konačno slavili
38

Željezničar rutinski savladao Krupu i prekinuo crni niz

Piše: E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U posljednjoj utakmici 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je na Grbavici savladao Krupu rezultatom 3:0.

U prvih pola sata nije bilo previše uzbuđenja, a Plavi su došli u vodstvo zahvaljujući golmanu gostiju Mateju Markoviću.

Golman Krupe je najprije rukom igrao van kaznenog prostora, te je arbitar Sabrija Topalović dosudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora. Damir Sadikovič je šutirao po sredini gola po zemlji, a lopta je prošla kroz noge golmana gostiju i ušla u gol za 1:0.

Taj pogodak je šokirao igrače Krupe, a posebno Markovića koji je tri minute kasnije morao ponovo po loptu u svoju mrežu. Mladen Veselinović je šutirao sa 25 metara i pogodio za 2:0.

Veselinović je potom propustio još dvije odlične šanse, a u 42. minuti u strijelce se upisao i Sulejman Krpić nakon asistencije Sinana Ramovića.

U 49. minuti dosuđen je novi slobodan udarac za Želju. Ovaj put je silovito šutirao Jadranko Bogičević, Marković se nije ni pomakao, ali je lopta pogodila prečku.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako su obje ekipe imale po nekoliko prilika. Anel Šabanadžović i Mihael Klešač su propustili najveće za Želju, a Mihael Modić i Đuro Zec za Krupu.

Plavi su na ovaj način prekinuli crni niz od tri uzastopne utakmice bez pobjede, te je ostao na četvrtom mjestu, dok je Krupa i dalje na posljednjem mjestu.